Politika

Cdu: Turistička sezona je počela, završite radove

Crnogorska demokratska unija izražava protest zbog prakse crnogorskih zvaničnika koji uporno ponavljaju da će radovi na ključnim turističkim saobraćajnicama biti završeni "do početka turističke sezone". Takve neozbiljne i neodgovorne izjave obesmišljavaju sve napore u turističkoj privredi, ističu u toj partiji.
Cdu: Turistička sezona je počela, završite radove
Portal AnalitikaIzvor

"Sezona je, gospodo iz nadležnih ministarstava i resora, već počela! Sezona počinje kada dođu prvi gosti. Preciznije: nepisano je pravilo, koje se lako da provjeriti, da ljetnja turistička sezona počinje u doba Uskrsa po gregorijanskom (novom) kalendaru.  U vremenu kada crnogorska turistička privreda, a, samim tim, i čitava naša ekonomija, ima šansu da ugosti mnogo veći broj turista nego ranijih godina, zbog kompleksne bezbjednosne situacije u mnogim zemljama koje su velike turističke destinacije, odgovorni u Vladi su uradili neshvatljivu stvar. Radovi na putevima, veliki zastoji i čekanje, razrovane saobraćajnice i oblaci prašine su scene koje dočekuju turiste.  Ako i kada se gosti probiju do hotela, ne možemo ih držati zatvorene u njima, jer, pobogu, "radovi na putevima će biti završeni do početka sezone", navedeno je u saopštenju Cdu.

Turizam je, naglašavaju, okosnica naše ukupne privrede i osnov našeg razvoja.

"Sljedeći crnogorski parlament i Vlada koja će biti formirana poslije oktobarskih izbora moraju, konačno, raskinuti sa praksom da odgovorni ministri i državni službenici stvaraju situacije i sprovode politiku koja direktno ugrožava crnogorski turizam", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika