Crna hronika

Čoguriću 13 i po godina za ubistvo braće Ćulafić

Vijeće sudija Višeg suda na čelu sa predsjednikom Vladimirom Novovićem osudilo je danas Mašana Čogurića na 13 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva braće Davorina i Danijela Ćulafića.
Čoguriću 13 i po godina za ubistvo braće Ćulafić
Portal AnalitikaIzvor

Čogurić je 13 godina dobio za teško ubistvo sa prekoračenjem nužne odbrane, dok je šest mjeseci dobio za nedozvoljeno držanje oružja.

Čogurić je nedavno kazao da se kaje i da bi dao sve da su dvojica braće živa, prenosi portal Cdm.

Mašan Čogurić se tereti da je 15. februara u lokalu "Moskva“ u podgoričkom naselju Stari aerodrom, nakon svađe, hicima iz pištolja ubio braću Ćulafić. U vatrenom okršaju, jedan od ispaljenih metaka okrznuo je i trudnicu Ernu Baković (23), koja je bila gošća lokala u kojem je došlo do tragedije. Ona je prošla sa lakšim tjelesnim povredama.

Prema kazivanju očevidaca, nakon kraće prepirke Čogurić je izvadio pištolj i počeo da puca na braću Ćulafić. Čogurić je sa nekoliko hitaca pogodio Danijela u glavu, koji je preminuo na licu mjesta, dok je stariji brat Davorin primio metak u grudi. Iako teško ranjen, Davorin je uspio da izađe iz lokala gdje je usljed obilnog krvarenja izgubio svijest i pao na trotoar.

I pored napora ljekara da ga spasu, on je 20 minuta po dolasku u Urgentni centar preminuo. Čogurić, koji se nakon dvostrukog ubistva dao u bjekstvo, uhapšen je istog dana oko 21.15 časova na Zlatici.

Izvor: Cdm

Portal Analitika