Društvo

Nikšićkoj bolnici donacija od 17 hiljada eura

Njemačka firma Karlštors /Karlstorz/ donirala je Opštoj bolnici u Nikšiću aparat za razbijanje kamena kod pacijenata sa urološkim problemima, vrijedan 17 hiljada eura.
Nikšićkoj bolnici donacija od 17 hiljada eura
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću, Ilija Ašanin kazao je da je riječ o aparatu koji služi za pneumatsko razbijanje kamena u mokraćnoj bešici i ureterima, a namijenjen je za potrebe odjeljenja urologije.

„Riječ je o prestižnom urološkom odjeljenju u Crnoj Gori na kome se godišnje uradi više od deset hiljada ambulantnih pregleda i do 500 hirurških intervencija. Aparat će pomoći da se upotpune zdravstvene usluge pacijentima“, rekao je Ašanin nakon uručivanja donacije.

Da vrijedna donacija, kako je kazao Ašanin, bude uručena nikšićkoj bolnici pomogla je i doktorka Jovana Pavićević koja se nalazi u Švajcarskoj na specijalizaciji.

Generalni zastupnik za Crnu Goru njemačke firme, Veselin Vujović, rekao je da im je drago što je donacija dopremljena nikšićkoj urologiji, jer je riječ o prestižnom odjeljenju u Crnoj Gori, a „aparat je veoma potreban s obzirom na veliki broj pacijenata koji imaju problema sa kamencima u mokraćnoj bešici i kanalima“.

Marketing menadžer Karlštorsa za Srbiju i Crnu Goru, Ranko Nikolić danas će montirati opremu, a ona će već od sjutra biti u upotrebi.

Izvor: Mina

Portal Analitika