Fudbal

Kreće borba za 1/2 finala LŠ: Barsa čeka Madriđane, Benfika u Minhenu

Utakmicama u Barseloni i Minhenu u utorak uveče počinje borba za polufinale Lige šampiona.
Kreće borba za 1/2 finala LŠ: Barsa čeka Madriđane, Benfika u Minhenu
Portal AnalitikaIzvor

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida bore se za titulu u španskoj Primeri, a sada će početi i bitku za plasman u polufinale Lige šampiona. Barselona će, poslije poraza od Real Madrida u ‘El klasiku’, na “Kam Nou” dočekati Atletiko u prvoj utakmici četvrtfinala najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Ekipa Luisa Enrikea će u taj duel ući poslije dva neuspjeha, odnosno poraza od Reala i remija sa Viljarealom, dok je Atletiko, poslije poraza od Sportinga, prethodnog vikenda slavio u duelu sa Betisom. 

Atletiko je eliminisao Barselonu u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2013/14. U tom dvomeču, na “Kamp Nou” je bilo 1:1, dok je Atletiko pobijedio u Madirdu sa 1:0. Madridski klub je jedini koji je uspio da spriječi Barselonu da stigne do polufinala Lige šampiona u posljednjih osam sezona.

“Svaka utakmica sa Barselonom je drugačija. Moramo da se što bolje pripremimo i postignemo kako bismo ostvarili cilj i prošli dalje”, rekao je trener Atletika Dijego Simeone.

Napad Barselone predvođen Lionelom Mesijem, Luisom Suaresom i Nejmarom najbolji je adut katalonskog kluba u nastojanju da i ove sezone ponovi prošlogodišnji uspjeh, odnosno da osvoji titule u Primeri, Kupu kralja i Ligi šampiona. Pored toga, Barseloni u prilog idu i rezultati iz ove sezone, pošto je slavila u oba meča u Primeri. Međutim, ekipa Luisa Enrikea je posljednjih dana vezala dva neuspjeha.

“Utakmica protiv Reala je već prošlost. Nijesmo mnogo puta izgubili ove sezone, ali iz svakog poraza može nešto da se nauči”, rekao je Enrike. 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pokušaće da se peti put uzastopno plasiraju u polufinale Lige šampiona, a na tom putu stajaće im portugalska Benfika. Poslije Porta prošle godine, Bajern će ponovo morati da eliminiše portugalskog predstavnika na putu ka polufinalu, dok Benfika pokušati da stigne među četiri najbolje ekipe prvi put poslije 25 godina. Bajern i Benfika su se do sada sastajali tri puta i ne samo da je uvijek pobjeđivao njemački klub, nego je i u tim sezonama stizao do finala.

Portal Analitika