Fudbal

UČINAK CRNOGORSKIH FUDBALERA U INOSTRANSTVU

ARENA u današnjem broju donosi učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu:
UČINAK CRNOGORSKIH FUDBALERA U INOSTRANSTVU
Portal AnalitikaIzvor

GOLMANI

Vukašin POLEKSIĆ (Bekeščaba, Mađarska) - Iskusni čuvar mreže reprezentacije odbranio svoj gol u remiju sa Diošđerom - 0:0.

Andrija DRAGOJEVIĆ (Vlaznija, Albanija) - Dva puta je savladan u porazu od Skenderbegua. Vlaznija izgubila sa 2:1 u gostima.

Ivan JANJUŠEVIĆ (Balzan, Malta) - Bio na visini zadatka u pobjedi Balzana nad Sent Endrjuzom (1:0). Tim je u sjajnoj formi i nalazi se na dva boda od drugog mjesta.

ODBRANA

Elsad ZVEROTIĆ (Sion, Švajcarska) - S ion je sa 6:0 razbio Lugano, a čovjek koji ima najviše nastupa u dresu Crne Gore je odigrao svih 90 minuta.

Vladimir VOLKOV (Leh, Poljska) - Igrao do 64. minuta, Leh pred svojim navijačima izgubio od Slaska sa minimalnih 0:1.

Ivan KECOJEVIĆ (Cirih, Švajcarska) - Ovaj 27-godiš- nji defanzivac odradio 90 minuta bez greške u pobjedi nad Sankt Galenom - 4:0.

Esteban SAVELJIĆ (Almerija, Španija) - Saigrači i on su pokleli u 90. minutu! Valjadolid je izjednačio u finišu utakmice protiv Almerije (1:1), a Crnogorac iz Argentine je odigrao cijeli meč i zaradio žuti karton.

Vladan ADŽIĆ (Suvon siti, Južna Koreja) - Nekadašnji štoper Rudara pruža odlič- ne partije u Južnoj Koreji - igrao je svih 90 minuta u pobjedi nad Gvanđuom (2:1).

Darko BULATOVIĆ (Radnički Niš, Srbija) - Više nego korektno odradio cijeli meč u važnoj pobjedi Radničkog nad Spartakom - 2:1.

Nemanja KARTAL (Slavija Sarajevo, BiH) - Mladi reprezentativac Crne Gore odigrao cijeli meč protiv Zrinjskog u Sarajevu (0:2).

Slavko DAMJANOVIĆ (Bekeščaba, Mađarska) - Nekadašnji defanzivac Mornara odigrao svih 90 minuta i dobio žuti karton u remiju sa Diošđerom (0:0).

Stefan CICMIL (Vlaznija, Albanija) - Igrao svih 90 minuta u porazu od jačeg Skenderbegua (2:1).

Adnan ORAHOVAC (Pahtakor, Uzbekistan) - Igrao svih 90 minuta u remiju bez golova sa Buskorom.

Aleksandar KAPISODA (Er fors central, Tajland) - Odigrao svih 90 minuta u porazu od Rajonga (1:0).

Janko SIMOVIĆ (PTT Rajong, Tajland) - Nije uspio da spriječi poraz od Songla junajteda (1:0).

VEZNI RED

Mladen KAŠĆELAN (Tosno, Rusija) - Iskusni 33-godišnji vezista odigrao cijelu utakmicu u porazu od Timena 2:4. .

Vladimir BOLJEVIĆ (AEK Larnaka, Kipar) - igrao veoma dobro od prvog do posljednjeg minuta u velikoj pobjedi AEK-a nad Omonijom - 1:0. AEK je na četiri boda od lidera APOEL-a.

Adam MARUŠIĆ (Kortrijk, Belgija) - Igrao cijeli meč u remiju bez golova sa Muskornom. U formaciji sa tri štopera, djelovao kao desni ofanzivni bek.

Nemanja NIKOLIĆ (Hapoel Tel Aviv, Izrael) - Donio pobjedu protiv Hapoela Akre (1:0) - na spektaklularni način, sa skoro 30 metara, pogodio mrežu u 83. minutu.

Vukan SAVIĆEVIĆ (Slovan Bratislava, Slovačka) - P ostigao gol sa penala u pobjedi u gostima nad Dunajskom Stredom (0:2). Takođe, dobio je i žuti karton.

Bojan SANKOVIĆ (Ujpešt, Mađarska) - U spektakularnom meču igrao svih 90 minuta u porazu od Vašaša 3:2. Domaćin stigao do pobjedničkog gola u 90. minutu.

Darko ZORIĆ (Borac Čačak, Srbija) - Nezamjenjiv u timu Čačana. Metalac ipak lako pobijedio Zorića i društvo u Gornjem Milanovcu - 2:0.

Vladimir JOVOVIĆ (OFK Beograd, Srbija) - Sjajni Nikšićanin pogodio mrežu Rada u 62. minutu i donio bod ,,romantičarima“.

Marko VUKČEVIĆ (Vojvodina, Srbija) - Dobio šansu od 79. minuta. Voša je zaustavila nevjerovatan niz Crvene zvezde - u Novom Sadu je bilo 0:0.

Luka MERDOVIĆ (Metalac, Srbija) - Dobro je odigrao u pobjedi Metalca nad Borcem 2:0. Z amijenjen u 88. minutu.

Veljko BATROVIĆ (Zavrč, Slovenija) - Ušao na početku drugog poluvremena, ali nije mogao da spasi ekipu od poraza od Kopra - 3:1.

Igor IVANOVIĆ (Zira, Azerbejdžan) - Siagrači i on čuvaju drugo mjesto! Zira kod kuće pobijedila Sumkajit u finišu meča sa 1:0, a Ivanović je igrao svih 90 minuta.

Marko ĆETKOVIĆ (Lači, Albanija) - Proveo na terenu svih 90 minuta u remiju bez golova sa Partizanijem iz Tirane.

Vasilije KALEZIĆ (Dačija, Moldavija) - Igrao do 56. minuta u ubjedljivoj pobjedi nad Akademijom (3:0).

NAPAD

Dejan DAMJANOVIĆ (Seul, Južna Koreja) - Igrao do 66. minuta, Seul bez većih problema srušio Inčon - 3:1.

Filip RAIČEVIĆ (Vićenca, Italija) - Ovjerio veoma važan trijumf! Igrao cijeli meč i postigao gol u 60. minutu utakmice protiv Livorna. Vićenca bježi iz donjeg dijela tabele.

Vladimir RODIĆ (Malme, Švedska) - Solidna partija ovog krilnog fudbalera u pobjedi nad Noršepingom 3:1. Izašao u 85. minutu.

Petar GRBIĆ (Akhisar, Turska) - Dobio priliku od 74. minuta i u finišu zaradio žuti karton. Akhisar u gostima remizirao sa Antalijom - 2:2.

Damir KOJAŠEVIĆ (Vardar, Makedonija) - Ušao već u 19. minutu utakmice. Vardar u gostima pobijedio Škupi - 1:0.

Darko NIKAČ (MTK, Mađarska) - Zamijenjen u 74. minutu. Klub iz Budimpešte pretprio težak poraz od Pakšija - 4:1.

Luka ROTKOVIĆ (Dinamo Minsk, Bjelorusija) - Debitovao u novom klubu. Dinamo u gostima pobijedio Topredo 0:2, a Rotković je zamijenjen na poluvremenu.

Luka ĐORĐEVIĆ (Ponferadina, Španija) - Bio starter u meču sa Ljagosterom. Zamijenjen na poluvremenu, ali je Ponferadina slavila sa 1:0.

Aleksandar VUJAČIĆ (Balzan, Malta) - Meč viner protiv Sent Endrjuza - postigao jedini gol na utakmici.

Žarko KORAĆ (Hapoel Haifa, Izrael) - Bio u startnih jedanaeset, ali nije uspio da zatrese mrežu. Utakmica protiv Hapoel Kfar Sabe završena bez golova.

Filip KASALICA (Ordabasi, Kazahstan) - Na visokom nivou odigrao cijeli meč protiv Žetisua. Ordabasi slavio sa 2:1.

Admir ADROVIĆ (Pegazus, Hong Kong) - Dobar u pobjedi nad Rendžersom 1:0.

Dragan BOŠKOVIĆ (Bangkok junajted, Tajland) - Nezamjnjiv u timu iz glavnog grada Tajlanda. Bangkok srušio Bang Čulu (1:0).

Portal Analitika