Svijet

JEZIVA ISPOVIJEST "Silovao me trener kad sam imala 8, njegova je žena sve gledala i govorila mi da je to OK

Osmogodišnja djevojčica koju je navodno silovao trener njene nogometne ekipe i to ponekad dok je njegova žena bila u istoj sobi svjedočila je u ponedjeljak ispred Kraljevske komisije zadužene za institucionalno reagovanje na zlostavljanje djece u Australiji, prenosi The Sun .
JEZIVA ISPOVIJEST "Silovao me trener kad sam imala 8, njegova je žena sve gledala i govorila mi da je to OK
Portal AnalitikaIzvor

Djevojci je kasnije dijagnostifikovan HIV, za što ona tvrdi da je zaslužan trener fudbalske ekipe u južnom Sidneju.

Optužbe djevojke saslušane su u sklopu uvida u problematiku reagovanja sportskih organizacija na navode o seksualnom zlostavljanju djece.

Danas 27-godišnja žena zamolila je drugu osobu da pročita njen iskaz u kojem je opisala kakve je sve strahote doživjela. U iskazu je spomenula da je njena majka imala problema s alkoholom i drogama te da joj je često dozvoljavala da ostane kod trenera u kući nakon treninga te tokom vikenda i školskih praznika.

'Na početku su trener i njegova žena bili jako pristojni', rekla je BXA, što je pseudonim djevojke. 'Bili su jako prisni... Osjetila sam da su bili malo previše prisni i čudni po tom pitanju. Trener me prvi put silovao jedan petak naveče.'

BXA je dodala da ju je trener zlostavljao svaki put kada bi boravila kod njegove kuće te je dodala da je njegova žena često bila prisutna u sobi dok se to događalo. 'Ili je ležala u krevetu ili bi bila negdje u sobi. Govorila bi mi da je sve ok i da će sve biti u redu.'

BXA je rekla da bi je trenerova žena često iz sobe za goste vodila natrag u trenerovu i njenu spavaću sobu gdje bi ostajala dok ju je trener silovao. Navodna žrtva je rekla da nije rekla svojoj mami o napadima jer je mislila da bi je ona okrivila da pravi probleme.

U martu 2003. godine, nešto prije nego što je napunila 15 godina, BXA-i je dijagnosticiran HIV, a doktori su joj rekli da ga vjerojatno ima već nekoliko godina.

BXA je rekla da od silovanja nije imala dečka te da nije bila na transfuziji krvi. 'Mislim da sam dobila HIV od trenera', rekla je.

Optužbe za silovanje su postale poznate Komisiji tek nakon što je djevojka koleginici iz razreda dala poruku da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Trener je poslije optužen, no oslobođen je.

BXA je rekla Komisiji da je joj je policija rekla da nema dovoljno dokaza da bi osudila trenera.

Avaz.ba

Portal Analitika