Svijet

Mađarska moguća meta, od CIA traži informacije

Mađarska vlada zatražiće od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) informacije o upozorenju Centralne obavještajne agencije (CIA) u kom se navodno Budimpešta pominje kao moguća meta terorista, rekao je savjetnik premijera na nacionalnu bezbjednost, Ðorđ Bakondi.
Mađarska moguća meta, od CIA traži informacije
Portal AnalitikaIzvor

Bakondi je reagovao na pisanje poljskog lista Žečpospolita da je CIA upozorila poljske nacionalne bezbjednosne službe na potencijalne prijetnje Varšavi, Berlinu i Budimpešti.

Pozivajucgi se na nezvanične medijske izvestaje, poljski list je naveo da je CIA polovinom marta upozorila na moguće paralelne terorističke prijetnje „tokom masovnih događaja“ u ta tri grada.

Bakondi je za mađarsku agenciju MTI kazao da vlada nije dobila zvaničnu informaciju o prijetnjama i da je za to saznala iz poljskog lista, prenosi Tanjug.

Bakondi je rekao da mađarska vlada svaku informaciju o potencijalnim prijetnjama shvata ozbiljno i ne misli da ne može da bude i novih terorističkih prijetnji.

On je dodao da vlasti čine sve da zaštite građane.

Upitan da li će upozorenje na opasnost od terorizma biti povišeno u Mađarskoj, Bakondi je odgovorio da bi to bilo preuranjeno i da vlada traži dodatne informacije prije donošenja odluke.

On je kazao da je to slična situacija kao onda kada se ime Mađarske pojavilo zajedno sa Portugalijom kao moguća meta na sajtu Islamske države.

MINA

Portal Analitika