Crna hronika

Podgorica: Rasvijetlili razbojništvo i oduzeli pištolj

Podgorička policija je, u odvojenim akcijama, rasvijetlila razbojništvo i oduzela pištolj u ilegalnom posjedu.
Podgorica: Rasvijetlili razbojništvo i oduzeli pištolj
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda rasvijetlili ta krivična djela, a zbog sumnje das u ih počinili, uhapšeni su B.R. (20) i I.P. (34) iz Podgorice.

„B.R. je, kako se sumnja, počinio razbojništvo 2. aprila oko 18 sati i 40 minuta, u ulici Gojka Radonjića u Podgorici, na način što je uz upotrebu fizičke snage, prišavši sa leđa indijskom državljaninu V.C.A, iz ruke ovom licu otrgao mobilni telefon“, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo razbojništvo. „Brzom i efikasnom akcijom policijski službenici su u kratkom roku identifikovali osumnjičenog B.R. kojeg su lišili slobode istog dana“.

„Osumnjičeni B.R. je, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, uz krivičnu prijavu predat državnom tužiocu u ODT koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici“, kaže se u saopštenju.

Mobilni telefon je pronađen i vraćen vlasniku.

Podgorička policija je, u noći između 2. i 3. aprila, raspolažući operativnim saznanjima, izvršila raciju u nekoliko ugostiteljskih objekata u centru Podgorice, gdje su u jednom od njih pronašli odbačeni pištolj marke „CZ M70“ cal. 7,65 mm za koji se sumnja da pripada I.P.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je kvalifikovao djelo kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo policijski službenici su I.P. lišili slobode i uz krivičnu prijavu priveli ga državnom tužiocu u ODT, koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

MINA

Portal Analitika