Crna hronika

Cimera ubo u vrat, pa napao komandire

Pri­tvo­re­nik Vil­son Po­paj na­pao je pret­hod­ne ne­dje­lje u spu­škom za­tvo­ru Mi­lo­ra­da Đu­ki­ća. Ka­ko „Dan” sa­zna­je od sa­go­vor­ni­ka iz Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja (ZIKS), Po­paj je oštrim pred­me­tom na­sr­nuo na Đu­ki­ća i ubo ga u vrat.
Cimera ubo u vrat, pa napao komandire
Portal AnalitikaIzvor

In­ci­dent se do­go­dio to­kom šet­nje u kru­gu is­tra­žnog za­tvo­ra. Dok je Đu­kić bio u dvo­ri­štu ZIKS-a, Po­paj se, na­vod­no, iz­ne­na­da za­le­tio u nje­go­vom prav­cu. Ka­ko se sve od­i­gra­lo br­zo, ni­ko od osta­lih pri­tvo­re­ni­ka ni­je uspio da re­a­gu­je i spri­je­či Po­pa­ja u nje­go­vom na­u­mu. Ka­da su ko­man­di­ri vi­dje­li da je do­šlo do in­ci­den­ta, pri­tr­ča­li su dvo­ji­ci pri­tvo­re­ni­ka. Po­paj je ta­da na­sr­nuo i na dvo­ji­cu ko­man­di­ra, ko­je je ne­ko­li­ko put uda­rio pe­sni­com, ali im ni­je na­nio ozbilj­ni­je povre­de. 
Đu­ki­ću je u za­tvo­ru uka­za­na lje­kar­ska po­moć. U me­di­cin­skoj do­ku­men­ta­ci­ji je na­ve­de­no da je on pri­li­kom in­ci­den­ta za­do­bio po­vre­du ka­da ga je dru­gi za­tvor­nik na­pao oštrim pred­me­tom. Ipak, ni­je utvr­đe­no da li je u pi­ta­nju ši­lo ili he­mij­ska olov­ka. Kon­sta­to­va­no je da je po­vri­je­đe­ni pri­tvo­re­nik za­do­bio ubod­nu ra­nu di­men­zi­ja dva cen­ti­me­tra sa po­la cen­ti­me­tra.
O in­ci­den­tu je oba­vi­je­šte­na i upra­va ZIKS-a. Dvo­ji­ca pri­tvo­re­ni­ka da­li su iz­ja­ve o in­ci­den­tu, a Po­paj je ka­žnjen sa 15 da­na sa­mi­ce zbog na­pa­da na Đu­kića i uda­ra­nja ko­man­di­ra.
Đu­kić i Po­paj su do tog in­ci­den­ta bi­li ci­me­ri, od­no­sno bo­ra­vi­li su u is­toj će­li­ji is­tra­žnog za­tvo­ra. Do in­ci­den­ta u ko­jem je al­ban­ski dr­ža­vlja­nin po­vri­je­dio pri­tvo­re­nik iz Sr­bi­je do­šlo je upra­vo zbog ne­su­gla­si­ca ko­je su se po­ja­vi­le to­kom nji­ho­vog bo­rav­ka u is­toj so­bi. Sve­ga ne­ko­li­ko da­na ra­ni­je, na­vod­no, oni su se ver­bal­no su­ko­bi­li i Po­paj je od ta­da pre­ki­nuo ko­mu­ni­ka­ci­ju sa Đu­ki­ćem.
Po­paj se u pri­tvo­ru na­la­zi od sre­di­ne pro­šle go­di­ne, ka­da je uhap­šen zbog sum­nje da je po­ku­šao da ubi­je Tu­za­ni­na Ro­ber­ta Bi­ka­ja. Po­poj je is­pa­lio ne­ko­li­ko me­ta­ka i po­go­dio Bi­ka­ja, ko­ji na­kon puc­nja­ve ni­je bio ži­vot­no ugro­žen. Puc­nja­va se do­go­di­la u ju­nu, na iz­la­zu iz Tu­zi pre­ma Pod­go­ri­ci. Bi­kaj ni­je ozbilj­ni­je ra­njen, pa mu je me­di­cin­ska po­moć uka­za­na u pro­sto­ri­ja­ma Do­ma zdra­vlja u Tu­zi­ma, a Po­paj je po­bje­gao. Uhap­šen je na­kon ne­ko­li­ko da­na.
Đu­kić se sum­nji­či za fal­si­fi­ko­va­nje nov­ca. (Dan)

Portal Analitika