Politika

OEBS pomaže DIK-u, ali ne posmatraju izbore

Misija OEBS-a u Crnoj Gori angažovala je višeg međunarodnog eksperta da pruži savjetodavne usluge Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u dijelu tehničkih priprema za parlamentarne izbore koje, kako je soapšteno, neće posmatrati.
OEBS pomaže DIK-u, ali ne posmatraju izbore
Portal AnalitikaIzvor

Ekspert, kako je saopšteno iz Misije OEBS, trenutno radi sa DIK-om na pripremi materijala za obuku članova opštinskih izbornih komisija za predstojeće lokalne izbore u Tivtu, 17. aprila.

„Misija OEBS-a u Crnoj Gori je angažovala višeg međunarodnog eksperta da pruži savjetodavne usluge DIK-u u dijelu tehničkih priprema za parlamentarne izbore koji će biti održani na jesen, ali Misija ne posmatra izbore“, kaže se u saopštenju.

Misija, kako se navodi, putem svojeg višeg tehničkog eksperta, nastavlja svoje napore u pružanju tehničke pomoći DIK-u, do održavanja izbora, odnosno do njihovog zaključenja.

„U okviru OEBS-a, institucija nadležna za posmatranje izbora je Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava sa sjedištem u Varšavi – OEBS/ODIHR. Shodno OEBS/ODIHR-ovoj metodologiji posmatranja izbora, tokom sprovođenja aktivnosti u vezi sa parlamentarnim izborima, jasno su razdvojeni mandati OEBS/ODIHR-a i Misije OEBS-a u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

MINA

Portal Analitika