Društvo

Cetinje: U toku završetak gradnje FLU

Povodom obilježavanja četvrtog aprila – Dana studenata, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obišao je sa predstavnicima Udruženja studenata akademija – Cetinje gradilište Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti.
Cetinje: U toku završetak gradnje FLU
Portal AnalitikaIzvor

Tokom obilaska, izvođači radova informisali su gradonačelnika Bogdanovića i predstavnike studentske organizacije da je do danas izgrađena zgrada zajedničkih sadržaja, da je u završnici gradnja objekta Fakulteta likovnih umjetnosti, te da je već izgrađena i podzemna garaža. Naglašeno je i kako tekuća faza radova podrazumijeva i uspostavljanje adekvatne prateće infrastrukture.

Ističući kako radovi teku predviđenom dinamikom, gradonačelnik Bogdanović podsjetio je kako je riječ o najznačajnijoj investiciji iz sfere obrazovanja na Cetinju tokom posljednjih nekoliko decenija. Završetkom radova, kako je on naglasio, Cetinje će dobiti jedan od najmodernijih studentskih umjetničkih kompleksa u regiji.

Uz Prijestonicu Cetinje, projekat gradnje Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti realizuju Vlada Crne Gore i Univerzitet Crne Gore.

Univerzitetski kompleks fakulteta umjetnosti gradi se na lokaciji nekadašnjeg donjeg kompleksa “Oboda”, na površini od 25.270 kvadratnih metara. Uz već izgrađene objekte zajedničkih sadržaja i Fakulteta likovnih umjetnosti, slijedi gradnja objekata Muzičke akademije i Fakulteta dramskih umjetnosti.

Portal Analitika