Društvo

Prijestonica Cetinje: Priznanja predstavnicima studenata, srednjoškolaca i civilnog sektora

U sklopu obilježavanja 4. aprila, Dana studenata, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa predstavnicima studenata, srednjoškolcima, kao i članovima organizacija civilnog sektora koje su u proteklom vremenu bile posvećene pitanjima od značaja za mlade.
Prijestonica Cetinje: Priznanja predstavnicima studenata, srednjoškolaca i civilnog sektora
Portal AnalitikaIzvor

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo što je, uz studente, ovaj dan u Prijestonici Cetinje posvećen darovitim gimnazijalcima, kao i činiocima civilnog sektora koji su, kako je naglasio, postali nezaobilazan i bitan faktor u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

- Prijestonica Cetinje sa partnerskim stranama u proteklom periodu počela je ili već okončala više projekata od značaja za mlade, poput gradnje Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti i Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Gradska uprava i dalje će ostati posvećena sličnim pitanjima. U narednom periodu dodatno ćemo ojačati saradnju sa nevladinim organizacijama, u pravcu zajedničkog rada na poboljšanju položaja mladih kroz različite mehanizme - istakao je Bogdanović.

Učesnici današnjeg susreta sa gradonačelnikom Bogdanovićem razmotrili su niz pitanja od zajedničkog interesa, počev od onih koja se tiču obrazovanja i daljeg unaprijeđenja infrastrukture namijenjene toj oblasti, sve do konkretnih projekata i inicijativa koji se odnose na mlade.

Gradonačelnik je zatim uručio i priznanja Prijestonice Cetinje nevladinim organizacijama, te učenicima Gimnazije i članovima Udruženja studenata akademija, i to za realizovane projekte i aktivnosti iz sfere omladinske politike.

Priznanje za uspješnu realizaciju brojnih lokalnih inicijativa u oblasti omladinske politike pripalo je NVO "Aktivna zona", a za društveni angažman u cilju poboljšanja položaja mladih NVO "Građanski kreativni centar". NVO "Džonatan Livingston" dobila je priznanje za rukovođenje projektom uspostavljanja Omladinskog kluba na Cetinju, NVO "My Way" za participaciju mladih u oblasti zaštite životne sredine, a NVO "Winner" za doprinos razvoju omladinskog sporta i pripreme mladih cetinjskih fudbalera u Njemačkoj, koje će biti ralizovano u maju. Priznanja za kontinuiran rad u pravcu poboljšanja položaja djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju pripala su NVO "Udruženje lica sa tjelesnim invaliditetom Crne Gore" i NVO "Udruženje paraplegičara". Cetinjskim gimnazijalcima i rukovodstvu Gimnazije pripalo je priznanje za uspješnu realizaciju godišnje manifestacije za mlade "GimFest", a priznanje za uspješnu realizaciju studentskih programa iz oblasti kulture dobili su članovi cetinjskog Udruženja studenata akademija.

Portal Analitika