Fudbal

ZVANIČNO: Konte novi menadžer Čelsija!

Italijanski trener Antonio Konte novi je menadžer Čelsija, objavio je klub sa Stamford Bridža.
ZVANIČNO: Konte novi menadžer Čelsija!
Portal AnalitikaIzvor

Sadašnji selektor Azura napuštiće to mjesto poslije Evropskog prvenstva, a sa Čelsijem je potpisao trogodišnji ugovor za, kako navodi više izvora, 16 miliona funti i sopstveni stručni štab.

On je peti Italijan na klupi Čelsija, poslije Đanluke Vijalija, Klaudija Ranijerija, Karla Anćelotija i Roberta di Matea, koji je sa klubom osvojio Ligu šampiona 2012. godine.

“Uzbuđen sam što ću raditi u Čelsiju, mislim da je to dobar nastavak i atraktivna uloga poslije mjesta selektora. Jedva čekam da upoznam sve u klubu i radujem se izazovu rada u Premijer ligi“, rekao je 46-godišnji Konte i dodao: 

“Čelsi i engleski fudbal gledaju se svuda, navijači su strastveni i moja ambicija jeste da nastavim sa uspjesima. Drago mi je da smo sada sve zvanično objavili kako bi spekulacije prestale. Sada ću ponovo da se fokusiram na obaveze sa reprezentacijom i uzdržaću se od pričanja o Čelsiju do završetka EP“. 

Konte je prethodno bio na klupi Juventusa od 2011. do 2014. godine, a na klupi ’Plavaca’ zameijniće Gusa Hidinka, koji je došao kao privremeno rješenje poslije otkaza Žozeu Murinju. 

Portal Analitika