Politika

Bojović: Rakčević spašava Đukanovića isto kao 1997. godine

Povratak Žarka Rakčevića u Vladu Mila Đukanovića nakon desetak godina “biznis tihovanja” najbolja je potvrda da režimski spavači nikad ne spavaju, niti zaboravljaju sa kim su legli u krevet još 1997. godine, ocijenio je član predsjedništva Demokratske narodne partije i poslanik DF-a Vladislav Bojović.
Bojović: Rakčević spašava Đukanovića isto kao 1997. godine
Portal AnalitikaIzvor

“U trenutku kad su svima usta puna borbe protiv političke korupcije, kako nazvati društveno-politički fenomen Žarka Rakčevića, koji niti je učestvovao na parlamentarnim izborima 2012, niti ima parlamentarni status, a nonšalantno se samoproglašava za predstavnika opozicije, i kao dokazani "opozicionar" još nonšalantnije ulazi u Vladu Mila Đukanovića. Očigledno da je vaspitno- bezbjednosni razgovor koji je u četiri oka obavio sa potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem djelovao blagotvorno na bivšeg potpredsjednika Vlade šireći mu "opozicione" zjenice da u njih stanu i Marković i Đukanović. Sada više ne postoji ni najmanja dilema zašto je Žarko Rakčević tražio od Predsjedništva DF - a, da na lokalnim izborima u Podgorici, bude na drugom mjestu, odmah poslije Miodraga Lekića, kako bi ni kriv, a možda malo dužan, postao gradonačelnik Podgorice”, istakao je Bojović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, nakon što je osujećen ovaj brutalni pokušaj dukljanizacije DF - a, Žarko Rakčević je odlučio da formira svoj politički subjekt, koji je za vrlo kratko vrijeme, bez ijednog poslanika i odbornika, uz pomoć rašarafljenog SDP - a i još nekih iz opozicije,  dobio svoj konačni instant oblik u hodnicima američke ambasade.

“I što je najapsurdnije, takav politički bućkuriš zamućen na američkom automatu želi da se predstavi kao opozicioni autoritet, ulazeći u Đukanovićevu Vladu, spasavajući ga na isti način kao i 1997. godine. Ipak, ovako najavljena frankenštajnska  Vlada Mila Đukanovića i bivše opozicije, ne da nije održiva, već će biti kažnjena od slobodnih građana kao jedna od najvećih prevara crnogorskog naroda. Ne računajući da postoje slobodni građani koji hoće promjene, potpisnici sporazuma su planirali  da i nakon parlamentarnih izbora  nastave dugoročnu bratsku ljubav sa Đukanovićem uživajući u prinadležnostima i privilegijama koje su  jedini motiv promjene opozicionog kursa, previdjevši da crnogorski građani hoće istinske promjene,  a ne kozmetička šminkanja i davanje infuzije aktuelnoj vlasti. Apsurdno je, kroz uzajamna kuraženja, zavaravati se da građani nisu prepoznali suštinu njihove iznevjere opozicionog biračkog tijela. Pojasevi za spasavanje diktatorske vlasti Mila Đukanovića  dijeliće sudbinu njihovog mentora i  izdušiće zajedno sa njim na parlamentarnim izborima, a  na opštu dobrobit Crne Gore i njenih građana”, zaključio je Bojović. 

Portal Analitika