Društvo

Telekom: Najbolji rezultati u mjerenju kvaliteta govornog servisa

Crnogorski Telekom ostvario je najbolje rezultate u mjerenju kvaliteta govornog servisa i prenosa podataka u mobilnoj mreži koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost krajem 2015. i početkom 2016. Godine, saopšteno je iz te kompanije.
Telekom: Najbolji rezultati u mjerenju kvaliteta govornog servisa
Portal AnalitikaIzvor

Mjerenja su sprovedena na najznačajnijim saobraćajnicima i u gradskim sredinamaza sva tri operatora istovremeno, a u skladu sa standardima i pravilima o kvalitetu javnih elektronskih komunikacionih usluga.

- Svi operatorizadovoljili su preporučene vrijednosti parametara kvaliteta mobilne mreže, što iznova ukazuje na visok kvalitet telekomunikacionog servisa u Crnoj Gori,u cjelini. Crnogorski Telekom je ostvarionajboljirezultat u većinimjerenihparametara. Rezultati, između ostalog, pokazuju da Crnogorski Telekom ima najuspješniju uspostav ugovornih poziva inajmanji broj neželjen oprekinutihpoziva. Superiornostmobilnemreže Crnogorskog Telekoma se posebnopokazala u domenurazmjene podataka, takosunašedownload brzine u gradovimado 3 putavećeodkonkurencije, a upload brzinedo 4 puta. Naputevima je takođe zabilježena znatnaprednost od 2 putaza download, do čak 5 putavećih brzina za upload – stoji u saopštenju.

Ovomjerenjepotvrdilo je kvalitet naših usluga u mobilnom segmentu i dodatno opravdalo epitet najbolje mreže, koji smo ostvarili i na P3 mjerenjima 2015. godine, na kojima je Telekom mobilna mreža imala najbolji rezultat i dobila sertifikat »Best in test«.Crnogorski Telekom će nastaviti da ulaže u razvoj svoje mreže, kako bi uz naprednu telekomunikacionu infrastrukturu kojom raspolaže omogućio i dalje pružanje širokog spektra visokokvalitetnih servisa.

 

Portal Analitika