Finansije

“Marteks” izmiruje imovinom 154.000 eura poreskog duga

U skladu sa Uredbom o postupku naplate poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika, Prijestonica Cetinje je predložila kupovinu poslovno-stambenog prostora od cetinjske kompanije “Marteks” na katastarskoj parceli 3434, za potrebe rada Agencije za upravljanje kulturnim dobrom “Istorijsko jezgro Cetinje”
“Marteks” izmiruje imovinom 154.000 eura poreskog duga
Portal AnalitikaIzvor

”Imajući u vidu da pomenuto pravno lice ima obaveze prema državi po osnovu neizmirenog PDV-a, predloženo je da se kupoprodaja sa kompanijom “Marteks” realizuje kroz kompenzaciju poreskog duga ovom imovinom. U zahtjevu za plaćanje poreza imovinom navedeno je da poreski dug obveznika “Marteks” Cetinje iznosi 174.000 eura. Komisija za naplatu poreskih potraživanja imovinom je ocijenila cjelishodnim da se izvrši reprocjena vrijednosti ponuđene imovine, kao i da Poreska uprava dostavi iznos poreskog duga na dan podnošenja zahtjeva”, navedeno je u Informaciji o naplati poreskog potraživanja imovinom obveznika “Marteks”, koju je Vlada razmatrala u četvrtak.

Ukupnu vrijednost zgrade sa poslovnim prostorom od 60 kvadrata u prizemlju i dva stambena prostora od po 60 kvadrata, sa pomoćnim zgradama od 45 kvadrata i 16 kvadrata, ovlašćeni procjenitelj  Milan Mirković je procjenio na 154.000 eura. Prema uvjerenju Poreske uprave, poreski dug “Marteksa” po osnovu neizmirenog PDV-a iznosi 285.985 eura.

“Komisija za naplatu poreskih potraživanja imovinom ocijenila je zahtjev za plaćenje poreskih obaveza osnovanim. Pripremljen je nacrt ugovora om plaćanju dijela poreskog duga imovinom”, precizirano je u informaciji.

foto: martex.co.me

Portal Analitika