Društvo

ŽIVI OD SOCIJALE: Pomozite samohranoj majci

Nevladina organizacija Banka hrane pozvala je sve građane i privrednike, koji su u mogućnosti da pomognu samohranoj majci Bahriji Elezović.
ŽIVI OD SOCIJALE: Pomozite samohranoj majci
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, Bahrija sa dvoje djece živi u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom, od 167 eura socijalne pomoći. Samo za stan izdvaja 100 eura mjesečno.

Račun za struja obično bude 50,60 eura mjesečno, a i ostali troškovi su tu. Bahrija se trudi da, što je moguće viśe radi, kako bi djeci obezbijedila kako tako normalan život.

"Očistim tepihe , pospremim kuće ... sve radim do čega mogu doći ali nema posla , slabo. I oni koji su ranije plaćali za usluge sada sami rade , teško je vrijeme. Nije lako biti samohrana majka”, kaže Bahrija.

Mlađa kćerka Nina, koja će 1. maja napuniti dvije godine i sin Daris, koji ima četiri godine, nisu, kaže, još svjesni situacije, ali starija kćerka Aida, maturankinja medicinske škole itekako jeste .

Bivši muž, kako kaže, ne prima platu, nema imovinu pa iako imaju sudsku presudu da mora plaćati alimentaciju nema načina da se ona naplati.

Bila je u socijalnom Bahrija da traži pomoć , rekli su joj da ne mogu pomoći. Pisala je i nadležnim insticijama, molila za pomoć, ali nije dobila odgovor .

“Ovoj porodici bi pomoć predstavljala donacija hrane, Banka hrane je donijela za jedan period hranu i higijenska sredstva, ali njima pomoć treba u kontinuitetu. Obuća, odjeća,veś, pelene ...sve je dobrodošlo”, poručuju iz Banke hrane.

Banka hrane će svima koji žele pomoći dati kontakt porodice putem e-maila bankahranepg@gmail.com, tel 069/495680 ili u inboxu Fejsbuk stranice. Ziro račun za pomoć je kod Prve banke 535-0400200129278-87 na ime Elezović Bahrija.

Portal Analitika