Društvo

Crveni krst obilježava Dan Roma: Od 5. do 8. aprila brojne aktivnosti

Crveni krst Crne Gore, povodom Svjetskog dana Roma- 8.aprila, organizuje nekoliko aktivnosti, koje počinju 5. a završavaju se 8. aprila, centralnim događajem u Kampu Konik.
Crveni krst obilježava Dan Roma: Od 5. do 8. aprila brojne aktivnosti
Portal AnalitikaIzvor

“U cilju afirmisanja romske manjinske populacije u Crnoj Gori, ali i zbližavanja zajednica, Crveni krst Crne Gore će 5. aprila organizovati turnir u fudbalu za pripadnike romske i neromske populacije, na stadionu FK “Ribnica” (kompleksi terena Fudbalskog saveza Crne Gore, na Starom aerodromu), u kojem će učestvovati 12 ekipa uzrasta 8-12, 14-18 i iznad 18 godina. Fudbalski turnir će trajati od 10  do 13 časova”, navode iz Crvenog krsta.

U srijedu, 6. aprila, u 12 časova, školarci iz Kampa Konik će posjetiti privatnu muzičku školu „Andre Navara“, gdje će im biti priređen koncert dobrodošlice i druženje sa učenicima iste.

Centralni događaj proslave tog značajnog datuma će biti održan u Kampu Konik, na Dan Roma, 8. aprila, u 11 časova.

Kako objašnjavaju, tim povodom će djeca i omladina RE populacije izvesti kulturno-umjetnički program, a prisutnima će se obratiti predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Crvenog krsta Crne Gore i UNHCR-a.

Istog dana na centalnom platou ispred Capital Plaza centra, u periodu od 14  do 18 časova, biće organizovana izložba fotografija iz aktivnosti Crvenog krsta sa RE populacijom, ali i ručno-rađenih predmeta žena iz Kampa Konik. 

Portal Analitika