Abiznis

Željka Radak-Kukavičić: Stranci umjesto Turske biraju Crnu Goru

Uz najavljeni rast broja turista iz Zapadne Evrope i održavanje pozicije na ključnim emitivnim tržištima, među koja ubrajamo tržišta Rusije i Srbije, očekujemo da ćemo ostvariti rezultate na nivou prethodne godine ili čak i blagi rast - kazala je za Pobjedu direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić. Činjenica je i to, kako ona navodi, da se turisti prilikom odabira destinacije za odmor odlučuju za sigurne i bezbjednije destinacije.
Željka Radak-Kukavičić: Stranci umjesto Turske biraju Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

 - Ove godine u drastičnom padu će biti broj turista koji ce posjetiti Tursku zbog nedavnih dešavanja u Istanbulu i Ankari, a prema našim informacijama ruski turisti koji predstavljaju najdominantnije goste u Turskoj su u velikom broju otkazali aranžmane i opredjeljuju se za destinacije poput Španije, Grčke, Hrvatske i, naravno, Crne Gore. Novi letovi i rani buking govore u prilog našim očekivanjima da ćemo i ove sezone ostvariti rast turističkog prometa i da će ova sezona biti veoma uspješna - kazala je direktorica NTO. S obzirom na prošlu rekordnu sezonu ona očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti.

- Ali ne oslanjamo se na slabost drugih već na snagu naše destinacije, koja će ove godine sa novim hotelskim kapacitetima, poboljšanom infrastrukturom i pristupačnim cijenama spremno dočekati goste - kazala je Radak-Kukavičić.

Tome su doprinijeli, kako navodi  sagovornica Pobjede, mnogobrojni uspješni nastupi i druge aktivnosti na promociji naše ponude koje su realizovane u saradnji sa lokalnim turističkim organizacija i turističkom privredom, takođe najavljeni čarter letovi u značajnoj mjeri će doprinijeti povećanju gostiju i motivisati turiste da posjete Crnu Goru i ove godine.

- Pod brendom Crne Gore na međunarodnom i domaćem tržištu, intenzivno radimo na kreiranju i unapređenju imidža destinacije tokom cijele godine. Pratimo, analiziramo i organizujemo istraživanja na domaćem i inostranom tržištu, intenzivno sarađujemo sa međunarodnim organizacijama, donosimo godišnje promotivne programe, imamo neke od najzapaženijih nastupa na sajmovima i manifestacijama, a konstantno organizujemo i studijske posjete najznačajnijih medija iz ove oblasti, te turoperatora sa značajnih tržišta - kazala je Radak-Kukavičić.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika