Turizam

Rusi Kavkaz zamijenili Durmitorom

Ovih dana, gotovo u cijeloj državi imamo ljetnje temperature. No, sunce ne smeta skijašima na žabljačkim skijalištima Javorovača i Savin kuk. Na Žabljaku su i Rusi, polaznici škole za učenje vožnje motornih sanki, koja je ranije organizovana na Kavkazu, objavila je RTCG.
Rusi Kavkaz zamijenili Durmitorom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iako je proljeće uveliko počelo, a dnevne temperature dostižu do 14 stepeni, na žabljačkom skijalištu Javorovača, još ima skijaša.

"Kao što vidite, Ski centar Javorovača radi. Ne radi punim kapacitetom zbog nedostatka snijega. Manji ski-lift, tj. bebi-lift, radi. Radio je i nijesmo ni prekidali sa radom ovih dana. Iako je to sa minusom, bez prekida radimo", kazao je izvršni direktor ski centra Javorovača, Nikola Rondović.

Žičara na Savinom kuku radi. Iako je donji dio staze potpuno okopnio na gornjem dijelu, snijeg se zadržao, pa ima i skijaša.

"Od međustanice do vrha korita ima puno snijega. Staze su uređene", rekao je šef staze Savin kuk, Zoran Šibalić.

U žabljačkom selu Bosača zatekli smo grupu Rusa, polaznika škole za učenje vožnje motornih sanki. Instruktor Jurij Solanovič kaže da je, zbog prekrasne prirode i dovoljne količine snijega, Durmitor idealan za obuku, pa je planinska škola, koja je ranije organizovana na Kavkazu, preseljena na Žabljak.

"Mi smo ovdje došli iz Rusije, ostaćemo četiri dana. Durmitor je čarobna planina, jedinstvena i idealna za vožnju motornih sanki", istakao je Solanovič.

"Prvi put sam u Crnoj Gori, mnogo mi s dopada jer je pristupačna. Lako se dolazi do nje. Durmitor je prekrasan čist vazduh, lijepi predjeli", kazao je jedan od polaznika škole.

Polaznici Planinske škole u našu zemlju stižu avionom iz Moskve na tivatski Aerodrom. Smješteni su u hotelu "Zlatni bor" na Žabljaku. Do sada je održana obuka za 11 grupa od planiranih 12.

RTCG

Portal Analitika