Politika

NOVA: Vukovićeva izjava nedostojni čin veleizdaje

Izjava kapetana bojnog broda Darka Vukovića da je crnogorska vojska sastavni dio NATO-a predstavlja nedostojni čin veleizdaje, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije.
NOVA: Vukovićeva izjava nedostojni čin veleizdaje
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U reagovanju na izjavu Vukovića da je crnogorska Mornarica spremna da odgovori izazovima pred kojima se država našla pozivom za punopravno članstvo u NATO, iz Nove su pozvali nadležne organe da hitno suspenduju, uhapse i sudski procesuiraju Vukovića, zbog, kako su kazali, veleizdajničkog djelovanja, prenosi agencija Mina.

Iz te partije smatraju da je to je neophodno uraditi ako se želi imati "crnogorska, a ne tuđa vojska".

Iz Nove su naveli da je ovo prelomna tačka kada javnost, kako smatraju, mora da reaguje i osudi izdajnički način razmišljanja koji je zahvatio neke više oficire.

“Najnoviji skandal u kome komandant Mornarice Vojske Crne Gore VCG zvanično predstavnicima NATO saveza, koji je 1999. godine izvršio agresiju na Crnu Goru i Saveznu Republiku Jugoslaviju, govori da je naša vojska sastavni dio NATO-a je bijedni i nedostojni čin veleizdaje”, saopštili su iz Nove.

Prema njihovim riječima, u Crnoj Gori je vojska uvijek bila važna narodna ustanova, čiji su autoritet i ugled gradile brojne generacije oficira, podoficira i vojnika, tako što su, kako su kazali iz NOVE, bili patriote koje su služile svome, a ne tuđem narodu.

Iz Nove su rekli da je današnja vlast napala i podrila temelje tradicionalne Crne Gore, a urušavanje ugleda vojske je, kako su dodali, jedan od važnih zadataka koje su dobili od inostranih mentora.

“U tom kontekstu se na najodgovornije dužnosti u vojsci postavljaju osobe u koje povjerenja imaju određene američke službe, a ne oni kojima vjeruju vojnici i narod Crne Gore”, saopštili su iz Nove.

Iz te partije su naveli da djelovi tog “sramnog” razgovora o Baru kao sjajnom mjestu za boravak većih brodova Sjedinjenih Američkih Država, dovoljno govori o, dodali su, tajnim ponudama premijera Mila Đukanovića vodećim državama NATO-a o vojnim bazama u Crnoj Gori. “Za to mu ovih dana njihove diplomate podvode djelove posrnule opozicije kako bi odbranile njegovu Vladu”.

Iz Nove su poručili da većina crnogorskih građana koji se protive učlanjenju u NATO moraju još bolje da se organizuju kako bi, kako su kazali iz te partije, zaustavili agresivnu i izdaji sklonu manjinu "koja služi nekadašnjem agresoru i ima konkretan zadatak da državu predaju u ruke tuđinu".

“Ako se ne budemo uporno borili protiv izdaje ubrzo ćemo postati gosti u vlastitoj kući”, zaključili su iz Nove.

Mina 

Portal Analitika