Politika

SD NIKŠIĆ: Kukavički čin skrnavljenja Spomenika palim borcima pod Trebjesom

Socijaldemokrate Nikšića najoštrije osuđuju sramni i kukavički čin skrnavljenja Spomenika palim borcima pod Trebjesom.
SD NIKŠIĆ: Kukavički čin skrnavljenja Spomenika palim borcima pod Trebjesom
Portal AnalitikaIzvor

- Spomenik palim borcima pod Trebjesom jedan je od najvjernijih svjedoka antifašističke tradicije Crne Gore, kao i spomenik Ljubu Čupiću, jednom od najvećih i najpoznatijh crnogorskih junaka. Antifašistička tradicija naše zemlje nešto je na šta smo neizmjerno ponosni, a zahvalnost koju iskazujemo prema našim precima nikada neće biti dovoljna za sve ono što su za nas učinili i što su nam ostavili. Zato mi u Socijaldemokratama Nikšića snažno osuđujemo ovaj neprimjereni čin, apelujući na sve građane da je naša kulturno-istorijska zaostavština nešto na šta trebamo biti ponosni i što trebamo svi zajedno čuvati od zaborava - ističu nikšićke Socijaldemokrate.

Oni dalje ističu kako će, sa svojih pozicija u lokalnoj vlasti, raditi na očuvanju svih kulturno-istorijskih spomenika u gradu, sa posebnim senzibilitetom prema onima koji svjedoče slavnoj, antifašističkoj Crnoj Gori.

Socijaldemokrate Nikšića najavljuju da će se u velikom broju odazvati skupu koji je najavljen za sjutra u podne, čime ćemo, kako navode, jasno poslati poruku da su protiv vandalizma i skrnavljenja istorijskih spomenika.

Portal Analitika