NATO

Okrugli sto o perspektivama Vojske Crne Gore u okviru NATO-a

Okrugli sto na temu "Perspektiva Vojske Crne Gore u okviru NATO" biće sjutra održan u Hotelu "Podgorica" od 10 časova, u organizaciji Atlantskog saveza Crne Gore uz podršku NATO i Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.
Okrugli sto o perspektivama Vojske Crne Gore u okviru NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u najavi, cilj okruglog stola je da se otvori konstruktivna diskusija o tome kako Vojska Crne Gore treba u budućnosti da izgleda, sa kakvim izazovima treba da se nosi i što nas očekuje kao buduću članicu NATO. Svoje viđenje i mišljenje daće učesnici okruglog stola, predstavnici političkih partija, nevladinog sektora, medija, kao i eksperti iz domena bezbjednosti, međunarodnog prava, sociolozi, politikolozi.

Uvodne govore održaće predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore, dr Savo Kentera, predsjednik Svjetske organizacije atlantske povelje, prof. Fabricio Lućioli i ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Kristijan Poša.

Ovom prilikom Atlanski savez predstaviće istraživanje o stavovima građana o vojnom roku i predložiti ponovno uvođenje vojnog roka. Na okruglom stolu govoriće se i o učestvovanju Vojske Crne Gore u misijama i demistifikaciji vojnih misija, kao i o modernizaciji Vojske Crne Gore.

Portal Analitika