Abiznis

Kampanja "Budi odgovoran": Pritužba zbog nemara tržišne inspekcije

U okviru kampanje "Budi odgovoran" ove sedmice je evidentirana samo jedna pritužba, koja se nalazi u proceduri, a odnosi se na različite cijene proizvoda na rafovima i na kasi u Našem diskontu u Podgorici.
Kampanja "Budi odgovoran": Pritužba zbog nemara tržišne inspekcije
Portal AnalitikaIzvor

Podnosilac prijave naveo je da je problem prijavio Centru za zaštitu potrošača - CEZAP, čiji su ga predstavnici uputili na Tržišnu inspekciju.

- Tržišna inspekcija nije ništa uradila po pitanju tužbe. Nadam se da ćete vi zaštititi potrošače - navodi se u prijavi.

Ove sedmice u okviru kampanje "Budi odgovoran" nije izrečena nijedna kazna.

Podsjećamo, "Budi odgovoran" je kampanja koju su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije. Vlada je početkom februara odlučila da i ove godine nastavi projekat, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom, ali bez donatorske podrške UNDP-a. Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom. Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije "Budi odgovoran", sajta www.budiodgovoran.me i centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Izvor: Agencija MINA

Portal Analitika