Politika

MEDOJEVIĆ: Srećom po CG, DF ima podršku naroda kome je dosta aktuelnog režima

Svjesna podrška i spasavanje Diktatora od pada, nakon policijskog terora 24. oktobra, nije samo pogrešna politička odluka koja će ih koštati masovnog gubitka prevarenih birača. Ova brutalna prevara birača i napad na političke efekte narodnih protesta koji je organizovao DF, ima iza sebe i jasan strah od promjena režima i dolaska DF na vlast, koji se javno zalaže za suštinske temeljne reforme i preispitivanja zločina iza kojih stoji aktuelni režim, stav je člana predsjedništva DF-a i predsjednika PzP-a Nebojše Medojevića.
MEDOJEVIĆ: Srećom po CG, DF ima podršku naroda kome je dosta aktuelnog režima
Portal AnalitikaIzvor

U svom javnom obraćanju, on dodaje kako "snažni napadi na DF i neprincipijelna i nemoralna politička kolaboracija strankoida koji nikada nijesu imali izborni legitimitet, sa Diktatorom i glavnim akterom afere Snimak", nijesu samo proizvod stranog uticaja. On smatra da su "otvaranje dosijea UDBE, lustracija, povraćaj opljačkanih narodnih para, opšti reizbor tužilaca i sudija, samo dio neophodnih reformi bez kojih nema ozdravljenja društva, demokratije, pravne države i ekonomskog razvoja".

- Zato se protiv DF udružuju naizgled politički i ideološki potpuno različite grupacije, klanovi, koje u jednu koaliciju povezuje zajednički strah od pravih reformi. Šverceri, korumpirani političari iz vlasti, ali i iz takozvane opozicije, tajkuni, ganksteri, moćnici iz ANB, strana agentura iz NVO sektora, klasična mafija, takozvani strani investitori iza kojih ili stoji vrhuška režima ili peru novac od korupcije i kriminala, instant osnovane političke partije za prevaru biraca, vlasnici medija, kupljeni analitičari i istraživači javnog mnjenja koji za novac manipulišu rejtinzima stranaka i drugi. Crnoj Gori su potrebni oštri, duboki i bolni rezovi na bolesnom sistemu koji je 27 godina građen da uništava i pljačka resurse i građane i bogati malu grupu pojedinaca. Sve što je neophodno uraditi u Crnoj Gori, a da je u interesu naroda i države, nije u interesu za ovu vrhušku, a oni su svjesni da bi te reforme bile opasne za njih i ugrozile njihovu slobodu i opljačkane pare i monopole koje su stekli i učvrstili - navodi Medojević.

Zato su, dodaje, oni spemni na "vazalni odnos prema zapadnim centrima moći" i služenje tuđim interesima na štetu sopstvene države i naroda.

- S druge strane, zapad im toleriše korupciju, krimimal, izborne kraše i haos u koji su uveli zemlju. Ne udružuju se oni protiv DF zbog opasnosti po državu, već zbog opasnosti za sosptvene intetese, slobodu i opljačkane milijarde. Zato se sada priča o mirnoj tranziciji, koja treba da zaštiti interese ove grupacije, i obezbijedi nekažnjavanje za zločine koji su počinili protiv naroda i države. DPS sada traži nove partnere koji će nastaviti kontinuitet iste pogubne politike i koji će pristati da budu u Vladi, i ako nemaju izborni legitimitet. Potpisnici ovog Sporazuma o novoj krađi izbora jeste najava nove postizborne koalcije koja će biti izabrana od interesnih centara moći i koji će raditi na zaštiti njihovog kapitala, poslova, monopola i njihove slobode. DF je zbog toga njihov najopasniji protivnik, jer znaju da sa nema kompromisa o neophodnim radikalnim reformama i interesima države i naroda. Na sreću Crne Gore, iza DF stoji ogromna podrška naroda kome je dosta aktuelnog režima, politike korupcije, krimimala, siromaštva, nepravde, podjela, izdaja i poniženja. DF je skupa sa narodom otpočeo politiku bunta protiv režima, kreirao političku krizu i ponudio jedino održivo, pošteno i demokratsko rješenje krize, ali i alternativni program reformi za ekonomsku, političku, pravnu, institucionalnu i moralnu obnovu društva. Uz DF je slobodni narod koji traži promjene i koji je spreman da se za te promjene bori svim demokratskim sredstvima. Bez obzira na moć, prljavi novac, kontrplisane medije, podršku lobista i stranih ambasada, onaj ko ima podršku slobodnih i hrabrih ljudi spremnih da ustanu i da se bore za svoja prava, pobjeđuje - zaključuje Medojević u svom obraćanju.

Portal Analitika