Politika

ABAZOVIĆ: Prijedlog sporazuma je velika opoziciona pobjeda

Potpredsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija URA i poslanik Dritan Abazović kazao je za Dan da je prijedlog sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore koji je predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio opoziciji - velika opoziciona pobjeda.
ABAZOVIĆ: Prijedlog sporazuma je velika opoziciona pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Kako je istakao, odredbe su premijer onoga na čemu je opozicija insistirala. Funkcioner URE je objasnio da su navedeni svi zahtjevi koje je opozicija uputila vladajućoj koaliciji.

- Mogu da konstatujem da je DPS prihvatio ono što smo tražili i na taj način učinio mogućim potpisivanje sporazuma i kontrolu izbornog procesa - saopštio je Abazović, uz napomenu da se formalno potpisivanje sporazuma očekuje tokom sljedeće sedmice.

- Ostaje da prije tog čina stignu i prve ostavke u Javnom servisu RTCG, koje bi omogućile da implementacija sporazuma suštinski krene. Ovakav sporazum je, prije svega, velika pobjeda opozicije i demokratskih snaga Crne Gore. To je početak nove faze u političkom životu Crne Gore, jer je konačno bilo vrijeme da se stane na kraj izbornim zloupotrebama - navodi Abazović.

Izvor: CdM

Portal Analitika