Region

Zubin Potok: Napad na dvoranu u kojoj treba da gostuje Vučić

Na halu u Zubinom Potoku u kojoj je planirano da se predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas u 15 sati obrati građanim Kosova i Metohije, oko tri sata iza ponoći bačena je bomba i pucano iz automatskog naouružanja.
Zubin Potok: Napad na dvoranu u kojoj treba da gostuje Vučić
Portal AnalitikaIzvor

U hali je u vrijeme napada bilo deset radnika koji su montirali binu. Nije bilo povrijeđenih i svi radnicu su sada bezbjedni.

Policija je izašla na lice mjesta i uviđaj je u toku, javlja izvještač RTS-a.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, ocijenio je za RTS, da je riječ o terorističkom činu, a prema njegovim saznanjima napad je izvela grupa lica čiji identitet, za sada, nije poznat.

Kosovska policija podigla je stepen bezbjednosti u Zubinom Potoku na najviši nivo, a u vladi Srbije razmatraju sve aspekte održavanja zakazanog skupa, ali posjeta premijera Kosovu, prema saznanjima RTS-a, nije otkazana.

Opština Zubin Potok je najzapadnija od tri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova. Formirana je 1987. godine izdvajanjem naselja iz tadašnje opštine Titova Mitrovica. Većinu stanovništva čine Srbi, poznati kao Kolašinci, kojih prema podacima iz 2006. godine, ima ih oko 14.000 (93% od ukupne opštinske populaciji), dok drugi čine Albanci koji žive samo u selu Čabri i ima ih oko 800, odnosno pet do šest odsto.

Izvor i foto: RTS

Portal Analitika