Društvo

JOVANOVIĆ: Karticama smanjujemo prodaju mjesta u domovima

Uslovi u studentskim domovima su podignuti na znatno viši nivo, nego što je bio slučaj nekoliko godina unazad, a planirana je i rekonstrukcija domova i uvođenje novih identifikacionih kartica, rekao je u intervjuu Vikend novinama direktor JU Dom za učenike i studente u Podgorici, Radoslav Jovanović.
JOVANOVIĆ: Karticama smanjujemo prodaju mjesta u domovima
Portal AnalitikaIzvor

Kada je u pitanju sama prodaja mjesta u domovima, on precizira da taj posao obavljaju komisije Ministarstva prosvjete, koje rade transparentno.

- Svako ko ostvari pravo, dobija mjesto u domu. Ukoliko neko pusti nekoga da prespava na njegovom mjestu, taj dio mi nijesmo zabranili. Međutim, uvođenjem kartica planiramo da smanjimo i ove studentske nepravilnosti - kazao je on.

Nakon što je u Novom studentskom domu ograničena mogućnost ulazaka studentima, Jovanović najavljuje kako je plan da to iskustvo sprovedu i u ostalim studentskim domovima.

- U Prvu fazu studenti već ulaze sa karticama. Sa renoviranjem Druge faze očekujemo istu situaciju - dodao je on.

- Kao najznačajnije rekonstrukcije u posljednje četiri godine izdvojio bih: preprojektovanje i rekonstrukcija studentskih domova na lokaciji Kruševac. Prostori kuhinje, centralni magacin sa prilaznim rampama, studentski klubovi, biblioteke sa više čitaona su takođe rekonstruisani i opremljeni najsavremenijom informacionom opremom. Za sistem grijanja tople vode postavljeni su novi električni kablovi, a dva studentska i učenički dom opremljeni su novim namještajem i značajno rekonstruisani - naveo je dalje Jovanović.

On je podsjetio da studentski domovi rade do polovine jula, odnosno dok traju ispitni rokovi.

- Dakle, student sve do posljednje obaveze na fakultetu može koristiti studentski dom. "Plavi dvor" je registrovan kao hotel, kao i Novi studentski dom, tako da produžavaju rad tokom ljeta. Prva i Druga faza se ljeti uglavnom koriste za rekonstrukciju, što je bio slučaj prošle i pretprošle godine. Namjeravamo i da zamijenimo namještaj u Prvoj fazi, kao što smo učinili i sa Drugom fazom prošle godine - najavi je direktor podogričkog Doma za učenike i studente.

Izvor: CdM

Portal Analitika