Zanimljivosti

HOROSKOP: Izaberite pravi poklon za svaki znak

Da bi vam olakšali muke šta kome pokloniti, a usput i da bi uštedjeli vrijeme i nešto novca, evo izbora poklona koji priželjkuje svaki od znakova. Kriterijum je bio što će koga najviše oraspoložiti i razveseliti - jer to i jeste svrha darivanja. Ipak, ne zaboravite - konačni izbor je vaš, a ovo su samo prijedlozi.
HOROSKOP: Izaberite pravi poklon za svaki znak
Portal AnalitikaIzvor

OVAN

LOKACIJA kupovine: Sportska prodavnica.

SVRHA: Sve što doprinosi njegovom (njenom) dinamičnom stilu života.

PRIMJERI: Lopta uvijek prolazi, svi rekviziti za sport (morate istražiti kojim se sportom bavi, a obično ih je više), reket za tenis, znojnici, patike (provjerite broj), kačket, termos, ruksak, tegovi za vježbanje.

ALTERNATIVA: Avanturistički turistički aranžman - veslanje na divljim vodama.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Narežite mu (joj) neki akcioni film, tipa "što više vratolomija, to bolje", a može i nešto s humorom. Odlična kombinacija su filmovi Džekija Čena.

BIK

LOKACIJA: Slastičara, parfimerija, cvjećara.

SVRHA: Sve što život čini ugodnijim, a njega (nju) još većim hedonistom.

PRIMJERI: Sve vrste kolača i torti, kuvar sa poslasticama, cvjetni parfemi uz bukete cvijeća, čokolada, bajadere.

ALTERNATIVA: Poziv na gurmansku večeru u dvoje. Obavezno mora postojati mogućnost repete. I švedski sto je u redu, ali uz uslov da mu (joj) vi donosite hranu.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Kupite one male čokoladice u šarenim papirima. Dok otvori sve papire, umoriće se i vjerojatno zasititi.

BLIZANCI

LOKACIJA: Butik, prodavnica bižuterije, knjižara, prodavnica tehnike.

SVRHA: Sve preko čega se može brbljati ili o čemu se brblja.

PRIMJERI: Najnoviji modeli košulja, majici, bižuterije, tek objavljene knjige popularnog sadržaja, sve povezano s modom a da je trenutno "in", neizostavni predmet kojeg obožavaju - nekad telefon - danas mobilni.

ALTERNATIVA: Jedan dan četovanja s omiljenom mu (joj) popularnom osobom (istražite ima li što i prijavite čet na vrijeme).

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Torbica ili majica s buvljaka, važno je da ima na sebi neki veseli, šareni uzorak. Ne zaboravite prije darivanja da je oprete ili dobro izluftirate.

0304poklon2RAK

LOKACIJA: Prodavnica kuhinjske opreme ili neki tipa "sve za vaš dom", vinarija.

SVRHA: Sve što doprinosi toplini doma ili duše.

PRIMJERI: Posuđe, posebno fine šoljice ili set čaša, stolnjaci, posteljina, kućne papuče (posebno one "blesave" sa životinjskim glavama od pliša), neka fina zdjela.

ALTERNATIVA: Izlet u spa s egzotičnim bazenom ili mirisna so za kupku.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Boca najjeftinijeg vina, ukoliko poklanjate u dane punog Mjeseca, jer tad pije sve što mu (joj) dođe pod ruku. Ako Mjesec nije pun, moraćete da platite barem vino srednjeg kvaliteta.

LAV

LOKACIJA: Zlatara, teatar.

SVRHA: Sve što će doprinijeti njegovoj (njenoj) primijećenosti.

PRIMJERI: Sve vrste zlatnog nakita, što deblje i upadljivije - to bolje. Takođe prolazi i odjeća koja blješti, nebitno ako je i kič. Važno je da "bode" oči. Karte za najpopularniju pozorišnu predstavu, i to obavezno u loži ili u prvim redovima.

ALTERNATIVA: Narežite mu (joj) film "Golden Eye" s Pirsom Bronsanom kao Džemsom Bondom u glavnoj ulozi.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Kopirajte fotografiju najraskošnijeg hotela iz Dubaija, zvanog "Jedro". Potom to uokvirite i poklonite mu (joj) kao sliku koja će visiti na zidu.

DJEVICA

LOKACIJA: Apoteka, prodavnica zdrave hrane, prodavnica s alatima.

SVRHA: Sve što doprinosi zdravlju, praktičnosti ili njegovim (njenim) hobijima.

PRIMJERI: Krem, vodice ili čajevi, ali ne za kozmetiku, nego za poboljšanje ili održavanje zdravlja, sve vrste sjemenki iz ponude zdrave prehrane - što sirovije, to bolje. Takođe, obožava alate za omiljeni hobi - kantice, lopatice za kopanje, koferčić sa šrafcigerima, blanje za obradu drveta.

ALTERNATIVA: Nešto od prateće informatičke opreme, a voli i tonsku opremu, npr. solidne zvučnike.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Paketić kukuruza od kojeg će on (ona) kasnije s radošću ispeći kokice.

0304poklon4VAGA

LOKACIJA: Prodavnica s kozmetikom, parfimerija, cvjećara, gift shop, galerija.

SVRHA: Sve što život čini lijepim i punim ljubavi.

PRIMJERI: Možete izabrati bilo koji kvalitetan kozmetički proizvod ili parfem, a najbolje je da se raspitate što bi želio (željela). Od cvijeća obično - jedna crvena ruža ili neki bijeli buket. Veliki izbor poklona naći ćete i u gift shop-ovima, a birajte nešto što je elegantno.

ALTERNATIVA: Umjetnička slika čiji sadržaj svjedoči o miru, ljubavi ili ljepoti. Mora biti pravi primjer sklada, ravoteže, ljepote ili lakoće. Nešto što podsjeća na Matisa, Renoara ili nekog dobrog akvarelistu. Takođe, obožava slike na kojima se vidi praznina ili sa puno bjeline.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Kopirajte reprodukciju nekog od slikara opisanog stila. Može biti dovoljan i samo jedan nježan cvjetak.

ŠKORPIJA

LOKACIJA: Sexy shop, prodavnica mistične alternative.

SVRHA: Sve što doprinosi zavođenju ili otkrivanju tajni života.

PRIMJERI: Seksi rublje svih veličina i boja, svi seksi "alati", seksualni priručnici, "Kama Sutra" uvijek prolazi, nakit s privjescima u obliku lobanje, knjige koje opisuju tajanstvena iskustva, a posebno one koje govore o astralnim projekcijama ili iskustvu života poslije smrti.

ALTERNATIVA: DVD s hororima, vampirskim ili sličnim sadržajima. Prošla bi i detektivska serija.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Češki kondomi.

STRIJELAC

LOKACIJA: Turistička agencija, antikvarijat, prodavnica opreme za kampovanje.

SVRHA: Sve čime može da proširi svoje horizonte, duhovno ili fizički.

PRIMJERI: Turistički aranžman za putovanje u egzotične krajeve, stara knjiga putopisa ili neka religiozne tematike, oprema za kampovanje - vreća za spavanje, šator, plinsko kuvalo za pripremu jela u prirodi.

ALTERNATIVA: Kompas, dogled ili ga (je) odvedite na dobar komad jagnjetine ispod sača.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Poster Havaja, Tahitija ili sličnog ambijenta.

0304poklon3JARAC

LOKACIJA: Banka, agencija za prodaju nekretnina, rasadnik, knjižara.

SVRHA: Sve što svjedoči o vječnosti, što može da traje i što je praktično.

PRIMJERI: Ček s pristojnim brojem nula, a koji će on (ona) znati pametno da iskoristi, uloži i oplodi. Nekretnina solidne građe i jednake konstrukcije. Biljka, ali obavezno u grnčanoj saksiji ili koja može da se posadi i u vrtu. Svakako višegodišnja.

ALTERNATIVA: Rokovnik, kalkulator, kalendar, planer, poslovna torba.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Kvalitetna hemijska olovka ili vunene čarape.

VODOLIJA

LOKACIJA: Prodavnica kompjuterske opreme, prodavnica alternativne prehrane, buvljak.

SVRHA: Sve što će ga (je) učiniti drugačijim od drugih ili bar pokazati da je ispred svog vremena.

PRIMJERI: Najnoviji modeli kompjuterske opreme - sve vezno za PC dolazi u obzir, ali da je novo, po mogućnosti - najnovije. Sjemenke ili alge koje nijesu iz našeg podneblja. Alternativni kuvar.

ALTERNATIVA: Večera u vegetarijanskom ili makrobiotičkom restoranu. Takođe dobro prihvataju i odlazak u bioskop ino na neki naučno-fantastični film.

ZA SKROMNIJI BUDŽET: Retro odjeća s buvljaka, kojom potpuno odudara od okoline.

RIBE

LOKACIJA: Prodavnica muzičke opreme, indijska ili slična prodavnica, vinarija.

SVRHA: Sve što doprinosi čaroliji života i što budi maštu. I sve što briše granice između svijeta snova i realnosti.

PRIMJERI: MP3 plejer, MP4, CD s omiljenom muzikom, sve sitnice iz indijskih prodavnica - možete pomiješati nakit, štapiće, pačuli parfem i što vam već dođe pod ruku. Takođe, dobro prolaze i dvije-tri vrste vina, od kojih će on (ona) kasnije sam da napravi samo njemu (njoj) znani koktel "za pamćenje".

ALTERNATIVA: Prirodni ugalj za ispiranje želuca, neki DVD s prastarim filmom ljubavnog ili melodramskog sadržaja (što trivijalnije, to bolje).

ZA SKROMINIJI BUDŽET: Nacrtajte i obojite karte za gatanje na kartonu. Izrežite, umotajte i poklonite. Biće presrećan (presrećna).

Izvor: ehoroskop.hr

Foto: gawkerassets.com, tiffanystaropoli.com, gimmeinfo.com, confetti.ie

Portal Analitika