Turizam

EMILFARB: Volio bih da Gvozdenović radi za nas, brže bismo dobili dozvole

Umjesto da rješavaju svoje probleme, vlasnici ,,Asa“ spekulišu da ministar turizma radi za Strateks. Nažalost, nije tako, kaže za Pobjedu predsjednik Strateks grupe Nil Emilfarb.
EMILFARB: Volio bih da Gvozdenović radi za nas, brže bismo dobili dozvole
Portal AnalitikaIzvor

Investitorima "Asa" poručujem da se bave svojim biznisom, a ne da miješaju Strateks, koji nema ništa s tim. Akcije Budvanske rivijere, koje oni pominju, kupili smo na berzi za 30 miliona eura. U demokratskoj zemlji ne može da se desi da se u negativnu konotaciju stavljaju ljudi koji svoj kapital investiraju preko berze - naveo je Emilfarb i dodao da živi u Crnoj Gori i da je, ako neko ima neka pitanja, otvoren da u svako doba odgovori na njih.

On se u razgovoru direktno obratio građanima Starog grada Budve, poručiviši da je "spreman da sjedne s njima i odgovori na svako njihovo eventualno pitanje šta planiramo da se uradi u marini".

- Ove sezone planiramo izdavanje 40 luksuznih apartmana u Dukley Gardens-u, koji će funkcionisati kao hotel.

On je kazao da je ovo potpuno nova ponuda, ali da narednih godina planiraju da povećaju kapacitete za iznajmljivanje, jer su vlasnici apartmana zainteresovani da i njihovi kapaciteti budu uključeni u sezonsku ponudu. Cijena će se, prema njegovim riječima, kretati od 500 eura do 2.000 eura za apartman dnevno. Istakao je da je veliko interesovanje za ovu ponudu iz Rusije, Londona i Albanije.

- U toku je popunjavanje kapaciteta i buking preko agencija i na svim većim internet pretraživačima - objasnio je predsjednik Strateks grupe.

On je istakao da se Strateks povezuje sa hotelskim lancima koji će upravljati njihovim objektima.

- Takvo je i partnerstvo sa turskom Dogoš grupom. Cilj tog partnerstva nije bila prodaja udjela u budvanskoj marini, nego partnerstvo, jer turska kompanija ima ogromno iskustvo na tom polju.

Emilfarb je kazao da će objekat u blizini hotela "Avala", poznatiji kao Dukley Residences, biti završen do kraja maja.

- Već 1. juna u prizemlju tog objekta biće otvoren prvi supermarket "Volija" u Budvi - najavio je i podsjetio da se još čekaju dozvole za gradnju hotela sa pet zvjezdica i 130 soba u Dukley Gardens-u, te da o franšizi pregovaraju sa lancima "Four Seasons", "Mandarin" i "Oriental".

- Planiramo da radove na marini počnemo u oktobru, ali i to zavisi od dobijanja potrebne dokumentacije - zaključio je Emilfarb.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika