Crna hronika

Bivši direktor "Zetagradnje" na slobodi

Bivši izvršni direktor firme "Zetagradnja" Miloš Stojanović, osumnjičen za učešće u malverzacijama prilikom privatizacije Duvanskog kombinata Podgorica, sinoć je po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici pušten na slobodu, potvrdio je advokat Velibor Marković.
Bivši direktor "Zetagradnje" na slobodi
Portal AnalitikaIzvor

Ovakva odluka Višeg suda uslijedila je pošto je specijalna tužiteljka i poslije dva rješenja o ukidanju zadržavanja donosila nove odluke o zadržavanju Stojanovića. Advokat Marković tvrdi da je specijalna tužiteljka Stojanka Radović, osim ignorisanja dva kidna rješenja o zadržavanju Višeg suda, Stojanovića nezakonito držala četiri sata u pritvoru.

- Radi se o grubom kršenju zakona i teškoj zloupotrebi, pa bi tužilaštvo moralo da ispita zakonitost postupanja Radović i protiv nje pokrene odgovarajuće postupke - smatra advokat Marković.

Stojanović je uhapšen u četvrtak uveče zajedno sa stečajnim upravnikom Duvanskog kombinata Veselinom Raičevićem zbog sumnje da su prilikom privatizacije ove kompanije "olakšali" državni budžet za više od 6.000.000 eura.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika