Crna hronika

Bojić: Nijesam pomenuo specijalnog tužioca i nezakonito sam prisluškivan

Advokat Vladan Bojić podnio je krivičnu prijavu protiv tužioca Osnovnog tužilaštva u Podgorici Miroslava Turkovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje službene isprave.
Bojić: Nijesam pomenuo specijalnog tužioca i nezakonito sam prisluškivan
Portal AnalitikaIzvor

Bojić je krivične prijave najavio u odbrani i u završnim riječima na suđenju na kojem je osuđen da isplati 3.000 eura zbog povreda tajnosti postupka dok je bio branilac Lazara Rađenovića.

Advokat je, prema ocjeni suda, Jeleni Rađenović supruzi Lazara Rađenovića saopštio detalje iz iskaza svjedoka saradnika iako je predmet nosio oznaku tajnosti.

Prijava protiv tužioca

Kako je Bojić naveo u prijavi, tužilac je u optužnom prijedlogu protiv njega koji je dostavljen Osnovnom sudu umetnuo lažne riječi: „govoreći o glavnom Specijalnom tužiocu ističe, a potom slijedi generalna i nesubjektizovana psovka i riječ “fašističku“.

On je pojasnio da u sadržaju mjera tajnog nadzora koje posjeduje Osnovno državno tužilaštvo ,,nije pomenut glavni specijalni tužilac, već Putin, NATO, DPS, tužioci u dvije sms poruke dva skrin šota Vijesti koji prokazuju curenje iskaza svjedoka saradnika R. K“. Bojić navodi da je tužilac ,,potpuno svjesno i umišljano krivotvorio taj dio optužnog prijedloga umećući nepostojeće riječi, govoreći o glavnom specijalnom tužiocu“.

Dodao je da transkripti moraju biti vjerodostojni i da je svako ,,dodavanje ili umetanje“ bezizuzetan falsifikat.

Bojić je zaključio da je sada na Tužilaštvu da dokaže da jednako postupa prema svim počiniocima djela, pa makar to bili i sami državni tužioci, jer nemaju imunitet od odgovornosti, ,,nijesu nikakvi bijeli medvedi“.

Prisluškivanje

Advokat Bojić podnio je krivičnu prijavu i protiv NN osobe zbog sumnje da je od aprila do 15. oktobra prošle godine kao advokat branilac okrivljenih u više „budvanskih predmeta“ bio žrtva prisluškivanja razgovora i snimanja poruka.

- To su radila neovlašćena lica, grupe ili paraslužbe, preko dostupnih malicioznih programa, odgovarajućom daljinskom ili neposrednom instalacijom nekog od malicioznih programa koji omogućavaju snimanje, kontrolu i upotrebu sadržaja u nezakonite svrhe, pa se podnosilac prijave zbog konstantnog pregrijavanja telefona, smetnji, eha, slušanja samog sebe, do ,,pucanja “ slušalice obraćao triput ovlašćenom serviseru – navodi se u prijavi.

Problemi sa telefonom prestali su 15. oktobra 2015, što se, kako smatra, poklapa sa distanciranjem od „budvanskih predmeta“ koji su u to vrijeme bili u centru pažnje Specijalnog državnog tužilaštva.

On je pojasnio da je korisnik smart telefona, koji je podložan zloupotrebi kroz neovlašćenu instalaciju softvera tj. malvera, koji su programi dizajnirani da bez znanja korisnika dozvole pristup i preuzimanje sadžaja, zvuka – podataka.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika