Fudbal

VIDEO: Ronaldo utišao "Kamp Nou"!

Fudbaleri madridskog Reala pobijedili su Barselonu sa 2:1 u 'El klasiku' u okviru 32. kola Primere, a odlučujući gol postigao je Kristijano Ronaldo.
VIDEO: Ronaldo utišao "Kamp Nou"!
Portal AnalitikaIzvor

'Kraljevski klub' je prvi put od sezone 2011/12 slavio na "Kamp Nou", a sada je to učinio poslije preokreta i sa desetoricom igrača. Madriđani su na taj način prekinuli niz Barselone od 39 utakmica bez poraza u Primeri. 

U redovima domaćina prednjačio je Luis Suares, pratio ga je Nejmar, dok se najveća zvijezda Barselone Lionel Mesi praktično nije ni vidio. Argentinac takođe nije uspio da ispuni svoju želju da do 500. gola u karijeri dođe upravo na 'El klasiku'. 

Poslije trećeg poraza ove sezone, Barselona je ostala na 76 bodova, šest više od Atletika, dok je Real ostao u trci za titulu, pošto ima bod manje od svog gradskog rivala.

Barselona je povela preko Đerara Pikea u 56. minutu, da bi Karim Benzema izjednačio sedam minuta kasnije, a Ronaldo postavio konačan rezultat u 85. minutu. Samo nekoliko minuta prije Ronaldovog gola, Madriđani su ostali bez kapitena Serhija Ramosa, koji je dobio drugi žuti karton. 

Barselona – Real 1:2

Pike 56 - Benzema 63, Ronaldo 85

Barselona: Bravo, Masćerano, Alba, Alves, Pike, Rakitić (od 74. Turan), Buskets, Inijesta, Suares, Nejmar, Mesi. 

Real: Navas, Marselo, Karvahal, Ramos, Pepe, Kros, Kasemiro, Modrić, Ronaldo, Benzema (od 78. Hese), Bejl (od 90. Vaskes). 

Portal Analitika