Društvo

Vijeće FPN-a podržalo reorganizaciju

Vijeće Fakulteta političkih nauka (FPN) u Podgorici je na današnjoj sjednici većinom glasova usvojilo odluku da napravi više argumentovanih prijedloga od kojih je dominantan onaj Studentskog vijeća koji podržava četiri zasebna studijska programa.
Vijeće FPN-a podržalo reorganizaciju
Portal AnalitikaIzvor

Potvrđeno je da prijedlog koji podržava četiri zasebna smjera, kao i ostali, omogućava izučavanje Evropskih studija kao modula.

"Smjeru novinarstvo je dodat naziv komunikologije u cilju uvažavanja smjernica Rektorata, tako da bi novi naziv trebalo da bude Komunikologija i novinarstvo, sa modulima Novinarstva i Odnosa sa javnošću i mastera Novinarstva, i ne u mnogome izmijenjenom strukturom predmeta na ovom smjeru. Dakle veliki broj predmeta ostaje nepromijenjen", saopšteno je iz Studentskog vijeća FPN-a, prenosi CdM.

Taj portal navodi da je akademsko osoblje, uz predstavnika saradnika u nastavi, nakon prvobitnog neusaglašenog stava, danas jednoglasno, sa 10 glasova "za" podržalo prijedloge reorganizacije, smatrajući da su kvalitetni i da vode ka unapređenju Fakulteta i poboljšanju nastave.

Predstavnici studenata, uvažavajući argumente akademskog osoblja, nijesu podržali prijedlog, tačnije ostali su uzdržani sa zahtjevom da se detaljnije informacije i pojašnjenja studentima direktno prenesu na sastanku studenata i Uprave Fakulteta političkih nauka.

Izvor: Cdm

Portal Analitika