Društvo

Veliko interesovanje za rad robotičke laboratorije radio kluba Podgorica

Prva crnogorska specijalizovana robotička laboratorija za talentovanu djecu i omladinu, koja je počela da radi prošle subote , izazvala je veliko interesovanje i djece i roditelja. Nakon što su mediji objavili da je ova interesantna laboratorija otpočela sa svojim programima, radio klubu Podgorica se javio neočekivano veliki broj djece i roditelja koji bi željeli da se uključe u njen rad.
Veliko interesovanje za rad robotičke laboratorije radio kluba Podgorica
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz radio kluba Podgorica, posebno je interesantno da se javilo dosta roditelja djece  koji su u prvom i drugom razredu osnovne škole,  pa je nekoliko njih pozvano da danas budu gosti kluba i da se ispita mogućnost da se i za najmlađe osmisle neki  programi popularizacije nauke i tehnike za njih.

Među njima je, kako su kazali, bilo pedagoga i prosvjetnih radnika koji su izrazili spremnost da zajedno sa članovima kluba pripreme neki  program aktivnosti za djecu uzrasta od sedam do deset godina.

Rad robotičke  laboratorije radio kluba je podržao Crnogorski  Telekom koji je u okviru svoje akcije “Za svako dobro” donirao  klubu potreban edukativni materijal, kako je bilo planirano, za četiri grupe od po osam polaznika, ali je, ističu iz kluba, već sad evidentno da je interesovanje višestruko veće.

- Sva mjesta za planirane četiri grupe su već popunjena, pa su u klubu odlučili da prihvate još jedan broj kandidata koji se prijave do petka, 08. aprila. Prijave se mogu dostaviti na mejl radio.klub@t-com.me, a zainteresovani roditelji i djeca mogu i da posjete klub u subotu 09. aprila u vremenu od 10 do 11 časova .

Portal Analitika