Politika

SNP: Možemo doprinijeti obezbjeđivanju uslova za fer izbore

Socijalistička narodna partija (SNP), može značajno doprinijeti kontroli izbornog procesa, odnosno obezbjeđivanju uslova za fer i slobodne izbore, koji su primarni interes građana Crne Gore, poručeno je iz te stranke.
SNP: Možemo doprinijeti obezbjeđivanju uslova za fer izbore
Portal AnalitikaIzvor

„Glavni odbor naglašava da SNP, zahvaljujući svojim stručnim resursima i infrastrukturi, može dati značajan doprinos kontroli izbornog procesa, odnosno obezbjeđivanju uslova za fer i slobodne izbore, koji su primarni interes građana Crne Gore“, navodi se u saopštenju te partije.

Kako su kazali, Glavni odbor SNP-a smatra da se u veoma kratkom periodu, mogu obaviti dodatne konsultacije kako bi se u dijalogu sa svima obezbijedilo da još neki elementi neophodni za što potpuniju kontrolu izbornog procesa budu sastavni dio posebnog pravnog akta, koji će biti usvojen u Skupštini.

Oni su naveli da će SNP u dijalogu sa svima predstavljati predsjednik partije, Srđan Milić i predsjednik Kluba poslanika, Aleksandar Damjanović

Iz te partije je saopšteno da je Gavni odbor SNP na današnjoj sjednici analizirao dosadašnji rad na obezbjeđenju uslova za fer i slobodne izbore u Crnoj Gori.

„Polazne osnove, koje je usvojio Izvršni odbor Glavnog odbora SNP-a na sjednici od 31. januara ove godine, kao i Nacrt sporazuma koji nam je jutros formalno dostavljen, predstavljali su odličnu osnovu za raspravu po ovom pitanju“, rekli su iz te stranke.

SNP se, kako su naveli, od početka zalagao za dijalog kojim bi se obezbijedilo da svi učesnici političkog života iskažu svoja stanovišta, vezano za ta pitanja.

„Upoređivanjem pomenuta dva dokumenta, Glavni odbor konstatuje da je značajan dio onoga za šta smo se od početka zalagali uključen u pomenute akte“, kazali su iz SNP-a.

Oni su dodali da Glavni odbor daje punu podršku SNP-u Tivat i listi odbornika „Eto zato SNP – Vlado Šanjo Samardžić“ radi ostvarivanja najboljeg mogućeg rezultata na lokalnim izborima predviđenim za 17. april.

Izvor: Mina

Portal Analitika