Rukomet

Odlična partija Budućnosti, ''plave'' sa plus pet čekaju revanš u Podgorici!

Sjajna partija rukometašica Budućnosti u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona! ''Plave'' su demonstrirale silu i u Rumuniji, u potpunosti su nadigrale odličnu ekipu Baja Mare 29:24, pa će revanšu u Podgorici biti čista formalnost! Ekipa Dragana Adžića i ove godine igraće fajnl-for u Budimpešti, a ukoliko nastave sa ovakvim partijama, odbrana titule prvaka Evrope je jako blizu!
Odlična partija Budućnosti, ''plave'' sa plus pet čekaju revanš u Podgorici!
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost je opravdala ulogu favorita, dominirala tokom cijelog meča i bila u vođstvu, a sve dileme oko pobjednika riješila je već do poluvremena. Domaćin nijednom nije bio u vođstvu, a posljednji put uspio je da izjednači u četvrtom minutu (2:2).

Budućnost je serijom od 6:0 u 19. minutu povela 10:3, a prednost je u 29. uvećala na osam golova (17:9), koliko je bilo i početkom nastavka (18:10). Baja Mare je serijom 4:0 smanjio na 18:14, dok je u 50. minutu, poslije tri uzastopna pogotka, razliku sveo na gol (25:24). Nastavak meča pripao je podgoričkom timu, koji je serijom 4:0 došao do prednosti od 29:24 i sam finiš, a i revanšu Podgorici, lišio rezultatske neizvjesnosti.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Kristina Neagu sa osam, Radmila Petrović postigla je sedam, dok je Majda Mehmedović meč završila sa pet. U rumunskom timu najbolja je bila Alison Pino sa sedam pogodaka.

Revanš je na programu 10. aprila u Podgorici. Bolji iz dvomeča Budućnosti i Baja Marea izboriće plasman na finalni turnir, koji će 7. i 8. maja biti odigran u Budimpešti. 

BAJA MARE – BUDUĆNOST 24:29 (10:17)

BAJA MARE – Dvorana ”Laskar Pana”. Gledalaca: 2. 000. Sudije: Jurinović, Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Baja Mare 5 (3), Budućnost 5 (5). Isključenja: Baja Mare 2, Budućnost 2 minuta.

BAJA MARE: MUNTEANU (15 odbrana), Dumanska, Ungureanu, DO NASIMENTO 1, Tanasie, PINO 7 (1), ABING 4 (2), Perianu 3, ELISEI 1, JEŽIĆ 2, Marin, Tatar 2, Preda, VIZITIU 4.

BUDUĆNOST: Nenezić (sedmerac), ŽDERIĆ (13 odbrana), Abdala, PETROVIĆ 7 (3), NEAGU 8 (1), Jauković, Agović, Irman, Kovačević, BULATOVIĆ 3 (1), Ramusović, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 5, Pavićević, Ahruk 1, RAIČEVIĆ 1.

Portal Analitika