Region

Šešelj piše zahtjev za pasoš

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj podnijeće u ponedjeljak MUP-u Srbije dokumentaciju za izdavanje novog pasoša, jer mu je, kako rekao, stara putna isprava istekla dok je bio u zatvoru u Hagu.
Šešelj piše zahtjev za pasoš
Portal AnalitikaIzvor

Ovim će, kako pišu Novosti, početi da ostvaruje oduzeta prava koja mu, poslije izricanja prvostepene oslobađajuće presude, moraju biti vraćena, a prije svega mogućnost da putuje van granica Srbije.

"Onog trenutka kad je sudija Antoneti rekao da je Šešelj slobodan i da nalog za njegovo hapšenje postaje bespredmetan, on ima prava kao i svaki drugi građanin. Sva dokumenta mu moraju biti vraćena", rekao je za Novosti advokat Toma Fila.

Lider radikala dobio je ličnu kartu u novembru 2014. kad je pušten na privremenu slobodu.

"Tada su mi zabranili da putujem u Hrvatsku, Republiku Srpsku Krajinu, Crnu Goru i na Kosovo i Metohiju, za šta mi je potrebna lična karta. Sad tu zabranu moraju da mi ukinu", rekao je Novostima Šešelj.

Na pitanje gdje će prvo da otputuje, rekao je: "Obećao sam Kolindici da ću prvo kod nje da idem. Čujem da su rekli da će da me hapse. Baš me briga šta kažu. A sa kojim pravnim osnovom će da me hapse", pita Šešelj.

Portal Analitika