Fudbal

Dogovoreno: Kavani u Juventusu do 2019!

Poslije tri ne baš sjajne godine u Parizu, uprkos činjenici da je u svakoj od njih podizao šampionski pehar, Edinson Kavani (29) je prevalio više od pola puta u namjeri da opet zaigra u Italiji.
Dogovoreno: Kavani u Juventusu do 2019!
Portal AnalitikaIzvor

Urugvajski centarfor dogovorio je saradnju sa Juventusom i kako sad stvari stoje on će biti prvo, vjerovatno i najzvučnije pojačanje lidera Serije A za novu sezonu.

Kako piše torinski Tutosport, blizak dešavanjima u Juventusu, čelnici italijanskog prvaka su uspjeli da nagovore bivšeg centarfora Palerma i Napolija da bude njihov član. Ponudili su mu ugovor na tri godine i platu u iznosu od 5.500.000 eura po sezoni. Na sve to bonuse u zavisnoti od broja utakmica, golova i eventualnih trofeja.

Kavani je pristao, između ostalog i zbog činjenice da sebe više ne vidi u Parizu i da mu je potreban novi izazov. Uostalom, sinoć je priznao i sam da je nezadovoljan na Parku prinčeva.

„Ovo je definitivno najteži period u mojoj karijeri“.

Dogovor između predstavnika Juventusa i Kavanijevog menadžera navodno je sklopljen 9. marta u Londonu, uoči revanša osmine finala Lige šampiona u kojem je PSŽ savladao Čelsi i plasirao se u četvrtfinale đe ga čeka Mančester Siti. Tom sastanku u ime Juvea prisustvovao je tehnički direktor Fabio Paratrići, međutim, bez obzira što ima pristanakKavanija, transfer nije završen.

Čelnike Stare dame tek čeka zahtjevniji dio posla. Dogovor sa Parižanima. Klub sa Parka prinčeva će, pristati da proda urugvajskog reprezentativca, samo za velike pare. Prema posljednjim informacijama, za njega traži 40.000.000 eura. Što je skoro dvije trećine novca plaćenog na ime obeštećenja za potpis Matadora ljeta 2013. kad je dolazio iz Napolija (65.000.000). 

Portal Analitika