Abiznis

UIP: Pojačan nadzor špeditera

Tržišni inspektori su u toku marta, u pojačanom nadzoru preduzeća koja obavljaju djelatnost pružanja špediterskih usluga, odnosno zastupanja pred carinskim organom, obavili ukupno 79 pregleda i u 26 slučajeva utvrdili nepravilnost.
UIP: Pojačan nadzor špeditera
Portal AnalitikaIzvor

Utvrđene nepravilnosti su se, kako se navodi, odnosile na neažurno i netačno vođenje evidencije u dijelu pružanja trgovinskih usluga u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Pravilnikom o evidenciji nabavke i prodaje robe i pružanju trgovinskih usluga.

“U cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, inspektori su preduzeli upravne mjere i radnje, i to šest ukazivanja i 20 rješenja, kojima je naloženo otklanjanje utvrđenih nepravilnosti u roku koji je inspektor odredio”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

Zbog utvrđenih prekršaja inspektori su izdali 20 prekršajnih naloga, sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 4,5 hiljada eura.

Inspektori su, kako se dodaje, pojačan nadzor tih preduzeća obavljali sa aspekta primjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, posebno u dijelu vođenja propisane evidencije o pružanju trgovinskih usluga, odnosno špedicije, u skladu sa odredbama Pravilnika o evidenciji nabavke i prodaje robe i pružanju trgovinskih usluga.

(Mina biznis) 

Portal Analitika