Fudbal

Zidan i Enrike ponovo oči u oči!

Vrijeme je za "El Klasiko"! Fudbaleri oba tima poginuće za pobjedu vrijednu prestiža, ali činjenica da Barselona devet utakmica pred kraj Primere ima 10 bodova više od Reala, znači da je katalonski klub u mnogo povoljnijoj poziciji za osvajanje španskog prvenstva.
Zidan i Enrike ponovo oči u oči!
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, ovaj susret imaće još jednu zanimljivu notu, jer će se po prvi put kao treneri susresti Luis Enrike i Zinedin Zidan. Francuz je 2001. stigao u Madrid u tada rekordnom transferu iz Juventusa, a Enrike je 1996. upravo transferom iz "kraljevskog kluba" pojačao redove Barse.

Njihov čuveni obračun sa terena iz aprila 2003. ponovo je u centru pažnje. Zidan je u jednom običnom duelu na sredini terena laktom udario Pujola, a prvi iz "Blaugrane" koji je došao da prigovori Francuzu, bio je upravo Luis Enrike. Realov vezista je tada u bijesu šakom udario svog sadašnjeg kolegu po licu.

Sve je ipak završeno bez većeg incidenta i sa žutim kartonima za dvojicu legendarnih igrača, mada je utisak da je sudija naročito bivšem kapitenu Francuske progledao kroz prste. Luisu Enrikeu je to bio jedan od posljednjih "El Klasika" pošto se 2004. penzionisao, a Zidan je u dresu Reala igrao do 2006.

Da li će eventualna neizvjesnost i potencijalne čarke na terenu dovesti do ponovnog sukoba dvojice trenera, ili će se oni ponašati u skladu sa mjestima na kojima se nalaze, ostaje da se vidi.

Blicsport

Portal Analitika