Crna hronika

Afera Dokazi: Predrag Šuković na spisku svjedoka

Bivši inspektor za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković je na spisku svjedoka koji će dati iskaz u aferi „Dokazi", saznaje Pobjeda.
Afera Dokazi: Predrag Šuković na spisku svjedoka
Portal AnalitikaIzvor

Osim Šukovića pred specijalnim tužiocem biće saslušano još sedam osoba.

Enigma je zbog čega se baš ime Predraga Šukovića našlo na spisku svjedoka s obzirom na to da 17. februara nije učestvovao u pretresima stana Veselina Mujovića. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, jedan od razloga zbog kojih će Šuković biti saslušan je i njegova veza sa jednim od osumnjičenih za nestanak dokumenta.

Ime Predraga Šukovića se našlo u žiži javnosti prošle godine kada je na portalu Vijesti pod pseudonimom BosS prijetio potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

Prije tri mjeseca Marković je podnio privatnu tužbu protiv Šukovića zbog ugrožavanja sigurnosti. Marković je to učinio nakon što je početkom oktobra prošle godine podgoričko Osnovno tužilaštvo ocijenilo da nema osnova da goni Šukovića po službenoj dužnosti.

Šuković je pred nadležnima kazao da mu nije bila namjera da prijeti Markoviću, te da vjeruje da je postupak protiv njega pokrenut kao ,,vid pritiska Markovića i bivšeg direktora policije Veselina Veljovića zbog istrage koju je pokrenuo o švercu cigareta iz fabrike u Mojkovcu“.

Na samom kraju prošle godine Specijalno tužilaštvo okončalo je istragu i utvrdilo da ne postoji ,,mojkovački klan“ koji se bavi švercom cigareta, a koji, kako je tvrdio Šuković, predvode Duško Marković i Veselin Veljović.

Portal Analitika