Nikšić: Džudista Filip Marković osvojio tri zlatne medalje

Član džudo kuluba „Fighter” iz Podgorice i juniorski reperezentativac Crne Gore u ovoj borilačkoj vještini Filip Marković osvojio je tri zlatne medalje na dva turnira koja su tokom proteklog vikenda održana u Nikšiću.
Nikšić: Džudista Filip Marković osvojio tri zlatne medalje
Portal AnalitikaIzvor

Na juniorskom prvenstvu održanom prošle subote Filip je, iako je tek prva godina kadeta, postao šampion. Dan kasnije, u nedjelju, na tradicionalnom Akademik openu osvojio je zlato u kategoriji kadeta i juniora. Ovaj mladi džudista nosi i titulu vicešampiona, koju je osvojio na državnom kadetskom prvenstvu.

Filip je, takođe, odličan učenik devetog razreda Osnovne škole „Štampar Makarije” i pretendent za diplomu Luča jer, kako navode iz džudo kluba Fighter, tokom dosadašnjeg školovanja zna samo za petice.

- U svojoj sportskoj riznici ima 96 osvojenih odličja i primiče se cilju koji je sam sebi zacrtao da do polumature osvoji sto medalja. Tri godine je reprezentativac Crne Gore, a prošle godine je na Balkanskom prvenstvu za starije pionire osvojio peto mjesto – saopštili su iz kluba.

Džudo klub Fighter osnovalo je 2012. godine više priznatih crnogorskih takmičara, dugogodišnjih džudo reprezentativaca i poznavaoca ove vještine na čelu sa Ilijom Vukotićem i Igorom Vukovićem, koji svoje bogato iskustvo nesebično dijele sa novim i starim polaznicima.

- Ostavljajući značajan trag na svim takmičenjima na kojima su do sada učestvovali nižući medalje i stvarajući nove borce, klub stiče prepoznatljivost po izvanrednom načinu rada i ozbiljnom shvatanju obaveza. Filip ne zaboravlja da su doprinos njegovom uspjehu dali i njegovi prvi treneri Duško Klikovac i Ivica Marković, koji su njegov talenat prepoznali još dok je bio petogodišnjak. Dobro osmišljenim treninzima, profesionalnim, pedagoškim i prvenstveno ljudskim odnosom, a uz naporan rad džudo klub Figthter talenat danas diže na viši nivo nižući rezultate kojima se porodice takmičara i klub ponose. To nam istovremeno daje podstrek i nadu za buduće uspjehe – naveli su iz džudo kluba Fighter.

Dodaju da mlađanog Filipa u narednom periodu čekaju turniri u Skadru, Podgorici, Berkovićima, kao i učešće na više Balkanskih prevenstava.

Portal Analitika