Politika

Pronađena Mujovićeva pisma

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je da su pronađeni dokazi nestali prilikom pretresa kuće Podgoričanina Veselina Mujovića.
Pronađena Mujovićeva pisma
Portal AnalitikaIzvor

Dokumenta, među kojima su i navodna pisma Mujovića premijeru Milu Đukanoviću, nađena su u gepeku jednog službenog policijskog automobila, ali Stanković nije precizirao o kom se policajcu radi.

"Prije nekoliko dana, tačnije 28. marta, policijski službenici su u policijskom službenom vozilu, u prtljažniku, pronašli predmetna pisma i ista su dostavljena Tužilaštvu", kazao je za TV Vijesti Stanković.

On je rekao da će Tužilaštvo preduzeti sve neophodne radnje da utvrdi kako je došlo do toga da se ova pisma pronađu nakon četrdesetak dana.

Specijalno tužilaštvo za nestanak dokumenata krivi policajce Nikolu Terzića i Dalibora Medojevića. Sumnje Tužilaštva negirali su iz Uprave policije, tvrdeći da protiv Medojevića i Terzića nije prezentovan nijedan dokaz za teške optužbe.

Specijalno tužilaštvo je odgovorilo da su radili u skladu sa zakonom.

Osim Tužilaštva, odgovornost za nestanak dokumenata i pisama ispituje i Unutrašnja kontrola, koja je okončala poligrafska ispitivanja službenika privrednog kriminala i organizovanog kriminala, a bili su angažovani na pretresu Mujovićevog stana. Osumnjičeni Terzić i Medojević se brane sa slobode, jer je vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo kao neosnovane žalbe Specijalnog državnog tužilaštva da im se odredi tridesetodnevni pritvor.

tv vijesti

Portal Analitika