Politika

Gojković ponovo razriješen dužnosti

U ponovljenom postupku po presudi Upravnog suda Skupština je donijela odluku o razrješenju predsjednika opštine Herceg Novi Nikole Gojkovića, uz 18 glasova odbornika vladajuće koalicije, bez prisustva odbornika opozicije.
Gojković ponovo razriješen dužnosti
Portal AnalitikaIzvor

Danijela Đurović (SNP) ustvdila je da ili namjerno Skupština pravi proceduralne greške, ili je riječ o neznanju, jer trebalo je da predsjednik sazove novu sjednicu na kojoj bi se konstaovala ostavka Nikole Gojkovića i izašlo iz pravne zavrzlame. I ona je sve nazvala performansom vlasti, prenosi Radio Jadran.

"Gojkovića smjenjujete zbog unutarkoalicionih odnosa, a ne zbog njegovih propusta u radu", poručila je Đurović, očekujući da će u Herceg Novom biti uskoro novi izbori.

Da nije danas izglasan dnevni red ne bi bilo ponavljanja postupka razrjšenja i tužilac bi opet regaovao kod Upravnog suda, obrazložio je Radman.

Obrad Gojković je ustvrdio da DPS gubi sve upravne sporove, a njegov kolega iz Kluba nezavisnih odbornika, Mirko Mustur, kazao je da su svi dužni izvinjenje građanima što troše vrijeme na ovakve stavri umjesto na pripreme za sezonu.

Dva zaključka predložio je Obrad Goković, da Skupština glasa o predloženom aktu za razrješenje Nikše Gojkovića u ponovljenom postupku, kao i da obaveže predsjednik Skupštine da ispita postojanje kriminalne grupe u Turističkoj organizaciji.

"Imajući u vidu da se bivši predsjednik dva puta ne pojavljuje na Skupštinu nema argumenata", kazao je Mladen Ivanović (Izbor).

On odbacuje mogućnost da je Gojkovićeva ostavka moralni čin.

"To je samo njegova želja da dovede Skupštinu u pravnu grešku i obično politikanstvo, čemu doprinose i Gojkovićevi "brastvenici", ustvrdio je Ivanović.

Zaključak Obrada Gojkovića da predsjednik SO Herceg Novi sa nadležnim organima provjeri da li su licima u projektu Evropska prijestonica kulture izvšene enormne isplate koje nijesu u skladu sa zakonom, nije usvojen, uz 18 glasova protiv i četiri za.

Poslije toga dvojica nezavisnih odbornika Gojković i Mustur napustili su zasjedanje. Za njima su salu napustila i dva odbornika SNP-a, Danijela Đurović i Stevo Cvjetković.

Izvor: Radio Jadran

Portal Analitika