Politika

Orlandić: Najava bojkota izbora u Tivtu alibi za debakl SDP-a

,Građani Tivta su zreli i dovoljno mudri da prepoznaju politiku praznih obećanja kojih su se naslušali u prethodnom periodu od strane predstavnika onoga što je ostalo od SDP-a, čija politika će rezultirati izbornim debaklom u Tivtu - rekao je Danilo Orlandić, član Glavnog odbora i koordinator Socijaldemokrata za Tivat.
Orlandić: Najava bojkota izbora u Tivtu alibi za debakl SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

Najava mogućeg bojkota partije koja je u Tivtu u vlasti od 1998. godine, zbog navodnih izbornih neregularnosti, za Orlandića je u najmanju ruku poražavajuća, i smatra da, na taj način, žele da ostvare tri cilja.

Prvi cilj, kako se navodi u saopštenju, je jeftin i očigledan pokušaj dodvoravanja novim opozicionim saveznicima u Tivtu i u Crnoj Gori. Drugi je izgovor za siguran gubitak najmanje nekoliko stotina glasova u odnosu na izbore održane 2012. godine i oproštaj sa funkcijama koje su pokrivali prethodnih godina. Osim toga, treći cilj mogućeg bojkota, u slučaju da SDP ipak ostane u izbornoj trci do kraja, za Orlandića je alibi za izvjestan izborni debakl te partije.

“Imajući u vidu započeti proces raščišćavanja političke scene u Crnoj Gori, kao i činjenicu da se Socijaldemokratama svakodnevno pridružuje sve veći broj ljudi iz nekadašnjeg SDP-a, ali i mnogi drugi, novi ljudi, koji do sada nijesu bili politički aktivni, Socijaldemokrate Tivta će zahvaljujući stabilnoj i dosljednoj politici biti definitvno najprijatnije iznenađenje na predstojećim lokalnim izborima, a kao dio buduće lokalne vlasti, insistiraćemo na ravnomjernom razvoju Tivta, i da benefite tog razvoje osjete svi Tivćani podjednako”, zaključio je Orlandić.

Portal Analitika