Fudbal

Pirlo: Pogba vrijedi više od 100 miliona

Andrea Pirlo, vezista Njujork Sitija, kaže da njegov bivši saigrač iz Juventusa Pol Pogba vrijedi više od 100 miliona eura.
Pirlo: Pogba vrijedi više od 100 miliona
Portal AnalitikaIzvor

Pogba se prethodna dva ljeta spominje kao potencijalno pojačanje madridskog Reala, Barselone i nekolicine klubova na Ostrvu, ali je njegov menadžer Mino Rajola nedavno izjavio da on razmišlja isključivo o produženju ugovora sa 'Starom damom'.

"Prije svega, naravno da će Juventus dati sve od sebe da ga zadrži. Ali, ponekad možete da dobijete obeštećenje od kog možete da obnovite kompletnu ekipu, pogotovo kada vam je igrač stigao za džabe. Opet oko njega možete da gradite tim za budućnost, ali, ako odluči da ode, smatram da će njegov transfer biti novi svjetski rekord", kaže Pirlo. 

Trenutni rekord drži posao madridskog Reala i Totenhema, kada su Madriđani prije tri godine platili 100 miliona eura za Gareta Bejla. 

"Igrao sam sa nekim sjajnim mladim igračima, ali on je najbolji mladi igrač koga sam ikada vidio. To je bilo vidljivo od prvog treninga koji je odradio u Juventusu, vidjelo se da je poseban. Ipak, postajala je sumnja među starijim igračima jer ga je Mančester Junajted olako puštio. Od tada je još sazrio fizički i kao igrač, pa je zbog toga za mene najbolji centralni vezista na svijetu", zaključio je legendarni Italijan.

Portal Analitika