Region

Djevojčica dobila boginje i umrla

Djevojčica je iznenada preminula 29. marta tokom transporta iz Doma zdravlja do niškog Kliničkog centra. Imala je ovčije boginje (varičele) i visoku temperaturu pre nekoliko dana, ali joj se u utorak ujutro stanje pogoršalo.
Djevojčica dobila boginje i umrla
Portal AnalitikaIzvor

Roditelji su je doveli u Dom zdravlja, odakle je u teškom stanju hitno transportovana u Klinički. U toku transporta započeta je hitna reanimacija, koja je nastavljena i na Dječjoj internoj klinici, ali su ljekari ubrzo samo mogli da konstatuju smrt.

 
 

Iznenadna smrt djevojčice anđeoskog lika šokirala je cio Niš. Uzrok smrti biće poznat tek po pristizanju rezultata obdukcije.

- Ustala je i tražila da gleda omiljeni crtani film. U međuvremenu joj se slošilo toliko da već oko 7.30 nije mogla da stoji na nogama. Za dva sata je umrla. Ljekari su uradili sve što su mogli - kaže kum djevojčice Saša Ranđelović.

On tvrdi da je Julija bila zdravo dijete i da nije imala nikakvih problema.

- Dobila je boginje, pa je prije nedjelju dana bila sa roditeljima na ljekarskoj kontroli, gde im je savjetovano da obaraju temperaturu - dodaje Saša.

 
Rođaci su šokirani, niko nije mogao da nasluti da će se nešto ovako desiti.

- Koje je dijete u ovom veku umrlo od boginja? Strašno je to što se desilo, bila je zdravo i napredno dijete. Koliko znam, sve vakcine je primila. Danas je sahranjujemo, a sjutra njen brat puni dvije godine. Cijelo jutro je traži - kaže ujak djevojčicine majke Nenad Stamenković. (Blic)

Portal Analitika