Fudbal

Toti nudio da igra i za džabe, Roma odbila?

Bio je 28. mart 1993. godine kada je Vujadin Boškov zviznuo tada 16-godišnjem dječaku i pozvao ga da uđe u igru.
Toti nudio da igra i za džabe, Roma odbila?
Portal AnalitikaIzvor

Pune 23 godine kasnije izgleda je došao kraj da taj dječak konačno sjedne i odmori. Jer u međuvremenu je u Romi postao božanstvo, pa je možda i bolje da se oprosti prije no što ukalja ime.

Njegovo ime to nije zaslužilo. Frančesko Toti je zaslužio da u penziju ode kao istinska legenda. Problem je samo što se njemu baš ne ide, pa je prema pisanju rimske Republike, spreman da narednu sezonu odigra i za džabe?!

Međutim, Vučica je morala da presječe. Lučano Spaleti je, uostalom, dobio zadatak da renovira ekipu, pa je ove sezone već morao da stisne zube i bude malo neprijatan prema Totiju. Nesporazum je ubrzo izglađen, pa se čini da je i Romina desetka shvatila da više nije ona stara. Ali sigurno Frančesku nije bilo lako kada je čuo da je klub kojem je podario cio fudbalski život odbio da mu izađe u susret.

Roma je, naime, odbila da produži novi ugovor sa 39-godišnjim veteranom, iako je on bio spreman da, kao nekad Damijano Tomazi, igra bez naknade ili da u drugoj varijanti formalno dobija neku platu, ali da njen pun iznos uplaćuje u humanitarne svrhe. Predsjednik Džejms Palota je samo odmahnuo glavom. Ako ti se ostaje - ostani, ali kao direktor. Kao igraču tvoje vrijeme je prošlo. Surovo, ali vjerovatno sasvim ispravno razmišljanje.

(mozzartsport.com)

 

Portal Analitika