Društvo

CKM: Decenija nezavisnosti promovisana za učenike iz Kotora

Crnogorska kulturna mreža je u sklopu akcije promocije decenije nezavisnosti posjetila Kotorsku gimnaziju, srednju Pomorsku školu i Resursni centar Kotor.
CKM: Decenija nezavisnosti promovisana za učenike iz Kotora
Portal AnalitikaIzvor

Pored uobičajnih aktivnosti dijeljenja propagandnog materijala organizovano je i fotografisanje u skladu sa vizuelnim identitetom proslave što je, kako navode u saopštenju učenicima bilo veoma interesantno.

Ističu da je kod učenika valadalo veliko interesovanje za akciju, dok se određeni dio njih raspitivao na koji način nam mogu pomoći u organizaciji proslave, kao i da li će iz Kotora biti organizovan prevoz za Cetinje.

CKM je posjetio Resusrni centar Kotor u kome ih je direktor ove ustanove Boro Kašćelan upoznao sa programom koji đaci pripremaju u čast decenije nezavisnosti.

Nakon obilaska škola razgovarali su i sa predsjednikom Opštine Kotor Aleksandrom Stijepčevićem koji je istakao da mu je veoma drago što su prepoznali Kotor kao jedan od gradova u kojima promovišu jubilej koji naša država obilježava.

On je istakao da Kotor kao grad u kojem je devedesetih godina zapaljena luča suverene Crne Gore i grad pod zaštitom UNESCO-a ima posebnu obavezu da deceniju nezavisnosti obilježi na poseban način nizom aktivnosti.

Tačnije, kako navode iz CKM, svi kulturni događaji tokom godine koji su prepoznatljivi izvan granica Crne Gore će biti posvećeni velikom jubileju.

Portal Analitika